Autorităţile din Vrancea şi constructorul au pus cruce pe proiectul de amenajare a Crângului Petreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Vrancea a reziliat contractul cu asocierea de firme care lucrează la proiectul de amenajare a Crângului Petreşti şi a demarat o nouă licitaţie.

Proiectul privind amenajarea Crângului Petreşti din fonduri europene, în valoare de peste cinci milioane de euro, este deja un eşec pentru Consiliul Judeţean, care nu a reuşit decât într-o foarte mică măsură să cheltuiască fondurile europene.

Deşi autorităţile judeţene s-au bătut cu pumnul în piept că până 31 decembrie 2015 Focşaniul va avea cel mai frumos spaţiu amenajat pentru recreere, acest lucru nu s-a întâmplat, iar Uniunea Europeană a întrerupt finanţarea proiectului, urmând ca acesta să se deruleze din fonduri  de la bugetul judeţean, adică din banii contribuabililor vrânceni.

Autorităţile şi-au luat angajamentul faţă de responsabilii Agenţiei de Dezvoltare Sud Est Brăila că până la finele lunii iunie 2016 amenajarea Crângului Petreşti va fi gata, astfel încât să se evite returnarea banilor europeni folosiţi până acum.

Acest termen este însă departe, iar colac peste pupăză, Consiliul Judeţean Vrancea tocmai a anunţat rezilierea contractului cu asocierea de firme Recon şi Doje, care câştigase proiectul. Prin urmare s-a demarat o nouă procedură de licitaţie pentru finalizarea procedurii de licitaţie.

crang

Managerul proiectului din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, Luminiţa Oanele, nu a dorit să ne spună mai mult, solicitându-ne să ne adresăm cu întrebări scrise către instituţia unde lucrează. La rândul său, reprezentantul firmei Recon şi Doje nu a vrut să ne spună mai multe despre rezilierea contractului, scuzându-se că se află în trafic

Pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice a fost scos însă la licitaţie contractul, care are o valoare estimată de 11,7 milioane de lei. Timpul pentru finalizarea lucrărilor este însă foarte scurt şi eventuale contestaţii la licitaţie ar putea periclita definitiv acest proiect.

crang 1

Sâmbătă, la iniţiativa reprezentanţilor portalului de bună guvernare România Curată, a fost organizat un tur anticorupţie, intitulat sugestiv TURUL MARILOR TUNURI, iar Crângul Petreşti s-a aflat pe lista obiectivelor vizitate de jurnalişti, blogeri şi activişti civici. Cei prezenţi au reuşit să intre nestingheriţi pe şantier, din simplul motiv că nu era nici un paznic prin zonă. Iar impresia generală a fost că ceea ce se face acolo este un mare kitsch, comparabil cu proiectul din Piaţa Unirii.

crang

Astfel, spaţiul verde din crâng a fost transformat în alei betonate, “Arată dezolant şi aici nu se mişcă nimic. Au apărut betoane în mijlocul pădurii, gropi şi zone defrişate probabil pentru parcări. Au distrus natura. Păcat”, a declarat Daniel Bogdan Mihăilă, participant la turul anticorupţie.

Mai puteţi citi:

Începe modernizarea Crângului Petreşti. Marian Oprişan spune că Adrian Năstase şi guvernele PNL şi PDL de sub regimul Băsescu i-au pus piedici în proiect

FOTO VIDEO Marian Oprişan a prezentat macheta viitoarei zone de agrement din Crângul Petreşti, cu promisiunea că proiectul va fi gata în 14 luni

image
FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite