Autorităţile din Vrancea se pregătesc să cheltuiască o avere pentru deszăpezirile din următorii trei ani. Suma alocată se dublează, deşi drumurile nu s-au lungit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungimea drumurilor judeţene din Vrancea a rămas neschimbată. În ultimii 13 ani, doar o singură firmă a obţinut contractul de deszăpezire.

Consiliul Judeţean Vrancea a scos la licitaţie contractul pentru deszăpezirea drumurilor judeţene pentru următoarele trei ierni, 2017-2020.

Pentru această operaţiune, instituţia condusă de Marian Oprişan pune la bătăie o sumă de 22,7 milioane de lei, fără TVA, o sumă mai mult decât dublă faţă de vechiul contract pe trei ani, adjudecat în 2014 pentru suma de 9,4 milioane de lei.

Asta în condiţiile în care reţeaua de drumuri judeţene din Vrancea nu şi-a mărit lungimea, care este de 597 de kilometri. 

Prin urmare, se estimează că deszăpezirea ar urma să ajungă la preţul de 2.800 de euro pentru un kilometru, faţă de 1.200 de euro în vechiul contract.

Potrivit caietului de sarcini, deszăpezirea ar trebui asigurată cu 50 de utilaje, împărţită în loturi, în Sudul şi Nordul judeţului.

În ultimii 13 ani, contractele privind prestarea serviciilor de prevenire şi combatere a lunecuşului şi înzăpezirii pe drumurile administrate de Consiliul Judeţean Vrancea au fost câştigate de societatea Sotirex, condusă în acte de adjudeanca Angela Munteanu,  iubita fostului deputat PSD de Vrancea, denumit „baronul asfaltului” în Vrancea, Victor Roman.

Ultimul contract a fost încheiat în 2014, pentru o perioadă de trei ani, Sotirex, care a participat de una singură la licitaţie, fiind declarată câştigătoare cu preţul cel mai mic, de 9.490.350 de lei, cu doar 650 de lei mai puţin decât suma maximă pusă la bătaie de Consiliul Judeţean.

Sotirex, contract după contract cu Consiliul Judeţean

Din anul 2005, firma Soritex a primit în medie aproximativ un milion de euro anual pentru lucrări de deszăpezire în Vrancea. Acest lucru reprezintă doar o mică parte din lucrările pe care firma le derulează în judeţ.

Vârful de sarcină a fost în anul 2010, când Sotirex a avut contracte de aproximativ zece milioane de euro cu primării din Vrancea pentru lucrări de asfaltare şi alte prestări de servicii.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite