Alina Gorghiu, copreşedintele PNL: "Bogdan Olteanu este un om foarte corect. Îl consider nevinovat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Gorghiu spune că singurii care vor tranşa soarta viceguvernatorului BNR, acuzat că a luat şpagă un  milion de euro, vor fi judecătorii.

Prezentă în Vrancea, în comuna Jariştea, unde s-a întâlnit cu aleşii locali ai PNL din acest judeţ, copreşedintele Alina Gorghiu a ţinut să-şi reafirme sprijinul faţă de viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu.

Alina Gorghiu a fost parteneră cu Bogdan Olteanu într-un cabinet de avocatură înainte de anul 2008 şi apoi colegă de partid, dar şi de parlament şi îl consideră nevinovat pe acesta, aflat în prezent în arest la domiciliu, după ce DNA îl acuză că a luat un milion de euro şpagă de la Sorin Ovidiu Vîntu, pentru a susţine numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

"Acest scandal public afectează imaginea persoanei care este implicată, a partidelor din care au făcut parte, instituţiei în care funcţionează persoana respectivă, însă eu pe Bogdan Olteanu îl consider nevinovat. Singurii care vor decide cu privire la vinovăţia sau nevinovăţia domniei sale sunt judecătorii din România. Îl ştiu pe Bogdan Olteanu de foarte multă vreme, ca pe toţi din generaţia mea. Est un om foarte corect, un om care şi-a văzut de carieră, este un om asupra căruia nu a planat nici un fel de suspiciune de nici un fel. Eu nu pot să mă transform nici în avocat, nici în analist, însă de la această opinia până la ce se va întâmpla nu voi mai comenta această întâmplare. În 2008 nu eram în echipa de campanie, nu eram parlamentar, însă am certitudinea că Partidul Naţional Liberal, de la preşedintele Tăriceanu de atunci şi până la ultimul coleg nu au fost implicaţi în niciun fel de acte de corupţie şi în niciun fel de finanţare ilegală a partidului pentru alegerile parlamentare care erau în noiembrie 2008”, a spus Alina Gorghiu.

Mai citiţi

Circuitul şpăgii. Cum spune Vîntu că i-a dat milionul de euro lui Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu, arestat la domiciliu în dosarul în care este anchetat şi Sorin Ovidiu Vîntu: Viceguvernatorul BNR a primit decizia „cu bucurie“

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite