Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis, fără competitori pe panourile de afişaj electoral din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalii au fost primii carev au dat start campaniei electorale la Focşani
Liberalii au fost primii carev au dat start campaniei electorale la Focşani

Prima zi de campanie pentru alegerile prezidenţiale 2014 a fost extrem de apatică din partea partidelor politice, care par să-şi păstreze energia pentru partea a doua a competiţiei electorale.

În Focşani este încă în vigoare o hotărâre de consiliu local din anul 2012, promovată pe vremea aceea de majoritatea USL, care prevede că „se interzice afişajul electoral de orice fel amplasat prin lipire, vopsire, agăţare sau prin orice altă modalitate în anumite locaţii de pe raza Municipiului Focşani".

Cu alte cuvinte, cu excepţia celor şapte panouri de afişaj electoral, instalate în cele tot atâtea cartiere din Focşani, nici un alt afiş, banner sau mash electoral nu va fi acceptat pe teritoriul oraşului, chiar şi pe spaţiile comerciale.

Prin urmare, partidele politice care au reprezentanţi în alegerile prezidenţiale 2014 sunt nevoite să se rezume doar la cele şapte locuri amenajate în acest sens.

image

În prima zi de campanie electorală doar reprezentanţii ACL au ales să profite de şansa mică pe care le-o oferă autorităţile de a-şi face cunoscut candidatul.

image


„La cinci minute după miezul nopţii am ieşit cu colegii şi am lipit afişele cu Klaus Iohannis. Noi credem în România lucrului bine făcut, aşa că am pornit campania nemţeşte”, ne-a declarat liberalul Tudorel Trofin.

Nu la fel de prompţi au fost reprezentanţi celorlalte partide, care ori nu au afişele pregătite, ori au altă treabă în această perioadă, cum este cazul PSD, care găzduieşte în aceste zile La Gălăciuc Şcoala de Studii Politice a Tineretului Social Democrat.

image

Liderul PMP Vrancea, Nicu Tănase, ne-a precizat că în câteva zile Elena Udrea va fi prezentă nu numai pe afişe, ci chiar şi-a programat şi o vizită în Vrancea, iar activul de partid şi-a stabilit deja strategia de abordare a campaniei electorale.

image


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite