VIDEO Ziua a treia de proteste la Electroputere Craiova. Angajaţii au refuzat să intre la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 300 de angajaţi ai societăţii Electroputere Craiova au întrerupt lucrul, vineri, pentru a trei zi consecutiv, cerând majorarea salariilor.

Angajaţii din cadrul Electroputere Craiova sunt nemulţumiţi de faptul că sunt plătiţi cu salariul minim pe economie după mai bine de 30 de ani de muncă. „Sunt nemulţumiţi de faptul că nu s-a obţinut, la negocierea contractului colectiv de muncă, majorarea salarială cerută, 300 de lei net pentru fiecare angajat. Acum am fost la o conciliere la care a venit ITM-ul şi suntem împreună cu comisia de negociere, respectiv directoarea de Resurse Umane şi preşedintele companiei, ne-au zis să reîncepem discuţiile de negociere, dar semnalele sunt că, indiferent dacă noi renunţăm la ceva, nu vor să ofere nimic în plus faţă de ce am cerut. Ieri eram la ultima şedinţă de negociere, o ultimă încercare de a obţine ceva, iar oamenii care au aflat că se mai prelungeşte cu sosirea ITM-ului şi se mai tergiversează au declanşat conflict spontan şi de atunci nu putem să-i mai convingem să intre la treabă“, a precizat Cătălina Tibeică, liderul de sindicat din cadrul societăţii Electroputere Craiova.

VIDEO

A treia zi de proteste la fabrica Electroputere din Craiova 

La Electroputere Craiova mai îşi desfăşoară în acest moment 760 de angajaţi. Oamenii au declarat că nu este normal ca personalul TESA să aibă salarii extrem de mari, iar ei să nu primească mai mult de 1900 de lei. 

Angajaţii Electroputere Craiova au întrerupt astăzi munca pentru a treia zi consecutiv şi au precizat că vor intra în grevă generală dacă nu va fi rezolvată problema salariilor.        

Electroputere a fost vândută în anul 2007 grupului Al Arrab din Arabia Saudită care a preluat de la stat pachetul majoritar de acţiuni, pentru suma de  2,3 milioane de euro. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite