VIDEO Elevul care şi-a omorât în bătaie colegul de şcoală, condamnat la închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Ionuţ Popescu, în vârstă de 14 ani, elev la Şcoala cu clasele I-VIII din Filiaşi, a murit pe data de 15 mai 2012, în urma unei altercaţii cu un coleg de şcoală. Acesta l-a împins cu capul în uşa clasei. Băiatul a decedat în drum spre spital.

Scandalul a pornit după ce profesoara de religie a ieşit din clasă iar cei doi doi elevi, ambii de 14 ani, au început să se certe, s-au împins, iar unul dintre ei s-a lovit cu capul de uşa clasei. Alexandru Ionuţ Popescu a decedat în drum spre spital.

Elevul care şi-a omorât colegul de bancă a fost trimis în judecată pentru lovituri cauzatoare de moarte. Magistraţii Curţii de Apel din Craiova l-au condamnat defintiv la doi ani de închisoare cu suspendare. Părinţii trebuie să plătească familiei Popescu 20.000 de lei despăgubiri civile şi 40.000 de lei despăgubiri morale. 

A avut discernământ

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Magda Bădescu, rezultatele expertizei arată că elevul agresor a fost „perfect lucid”.

Rezultatele parţiale ale necropsiei au arătat că elevul de 14 ani a murit în urma unui stop-cardiorespirator provocat de o lovitură în zona toraco-abdominală. Medicii legişti de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti, au stabilit că între lovitura primită de Alexandru şi moartea sa a existat o legătură indirectă.

Mai citeşte şi:

Elevul de 14 ani ce şi-a lovit un coleg care a murit la spital riscă să rămână repetent

Elevul din Filiaşi care şi-a lovit un coleg ce a murit apoi la spital a avut discernământ, potrivit unei expertize

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite