VIDEO Aproximativ 500 de angajaţi ai Ford Craiova şi-au pierdut locurile de muncă. Oamenii vor primi între 16-24 de salarii compensatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii companiei Ford au anunţat că până la sfârşitul anului vor renunţa la 680 de angajaţi. Până în momentul de faţă doar 494 de salariaţi s-au înscris în programul de plecări voluntare. Oamenii vor primi între 16 salarii compensatorii dacă au sub 5 ani vechime şi până la 24 de salarii compensatorii pentru restul.

Angajaţii din cadrul uzinei Ford din Craiova care nu vor pleca voluntar, dar vor fi concediaţi ulterior, vor primi numai 15 salarii compensatorii,aşa cum este scris în contractul colectiv de muncă. „În momentul de faţă suntem în vacanţă. După data de 5 ianuarie vom continua negocierile cu reprezentanţii companiei“, a spus Ovidiu Cioroianu, lider de sindicat în cadrul Ford Craiova.

VIDEO

Angajaţii Ford care vor fi disponibilizaţi vor primi între 16-24 de salarii compensatorii

Compania americană a mai derulat programe de plecări voluntare în 2012 şi 2013. În fiecare an a renunţat la aproximativ 400 de salariaţi. Ford vrea să renunţe până la sfârşitul lunii decembrie la 174 de angajaţi din cadrul secţiei ansamblare motoare şi la 506 din uzina Vehicule. „În timp ce B-MAX continuă să fie unul dintre cele mai bine vândute modele ale segmentul B-MAV, piaţa auto din Europa rămâne la un nivel scăzut. Drept urmare, uzina de la Craiova a fost nevoiă anul acesta să-şi întrerupă producţia pentru un număr semnificativ de zile, atât în secţia de asamblare vehicule cât şi în cea de producţie motoare. Pentru a asigura competitivitatea uzinei din Craiova şi pentru a avea control asupra costurilor operaţionale, este necesară luarea de măsuri suplimentare pentru a ajusta volumele de producţie la cererea actuala a pieţei. Acest lucru necesită şi o reducere a forţei de muncă. Ford România implementează un program de încetare voluntară a contractelor individuale de munca ce vizează aproximativ 680 de angajaţi din cadrul uzinei noastre“, se arată într-un comunicat emis de Ford România. 

Până în momentul de faţă doar 494 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea la fabrica din Craiova au ales să plece voluntar. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite