UPDATE/Percheziţii în Craiova într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Descinderile au avut loc şi la omul de afaceri Liviu Cioană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase percheziţii domiciliare au avut loc în această dimineaţă în Craiova. Mai multe persoane sunt suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală. Valoarea prejudiciului se ridică la suma de 2 milioane de euro.

UPDATE/ Procurorii DIICOT-Craiova au stabilit că, în perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012, membrii grupării formate din 14 persoane au  creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrări şi achiziţii intracomunitare de materiale de construcţii, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste 9.200.000 de lei.

Faţă de membrii grupării există suspiciunea rezonabilă că au acţionat conjugat în realizarea unui circuit scriptic al mărfurilor, dublat de viramente bancare similare efectuate foarte rapid, prin care s-a urmărit crearea unei aparenţe de legalitate.

Membrii grupării s-au folosit de o societate de tip off-shore, cu sediul în Cipru, precum şi de mai multe societăţi comerciale deschise pe teritoriul României şi interpuse în circuit, în mod sistematic, pentru acumularea tuturor obligaţiilor fiscale către stat, cu consecinţa imediată a însuşirii unor importante sume de bani şi, implicit, a prejudicierii bugetului consolidat al statului.

 Societăţile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariaţi, nici spaţii de depozitare, iar perioada de funcţionare era una de scurtă durată. Cu toate acestea în acte societăţile interpuse figurau ca “furnizori” pentru beneficiarii finali ai activităţii infracţionale: societăţile SC Ambient SA Sibiu şi SC Mitliv SRL Craiova.
 

Percheziţile au avut loc la sediul Mitiliv din Craiova. Societatea este deţinută de omul de afaceri Liviu Cioană. La sediul DIICOT-Craiova vor fi aduse mai multe persoane la audieri.

Liviu Cioană are o avere estimată la 14 milioane de euro. Grupul Mitliv Exim a înregistrat ăn anul 2010 o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro. Societatea se ocupă se ocupă de comercializarea materialelor de constructii, productia betonului si a otelului beton fasonat.

Omul de afaceri are trei depozite în Dolj şi câte unul în judeţele Olt, Vâlcea, Prahova, Mureş şi Harghita.


 
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite