Sponsorizări ilegale în valoare de 19 milioane de lei la Complexul Energetic Oltenia în plină austeritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul Energetic Oltenia Foto: Arhiva
Complexul Energetic Oltenia Foto: Arhiva

Inspectorii guvernamentali au descoperite o serie de nereguli în urma unui control la Complexul Energetic Oltenia. Guvernul României a sesizat imediat DNA în privinţa unor sponsărizări ilegale făcute de reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia. Summary

În urma controlului inspectorii guvernamentali au descoperit că în perioada 2010-2012 la Complexul Energetic Oltenia au fost încheiate 76 de contracte de sponsorizare  în valoare de 19 milioane de lei. 

Nereguli au fost sesizate şi în ceea ce priveşte achiziţionarea unor autoturisme. Complexul Energetci Oltenia a cumpărat maşini fără aprobarea Guvernului, deşi legea interzice acest lucru. În anul 2011 a fost achiziţionat un Volkswagen Touareg în valoare de 35.750 euro.

Complexul Energetic Oltenia a majorat contractele existente de sponsorizare cu 20%, fără acordul Ministerului Economiei. 

Aproximativ 20.000 de angajaţi ai Complexului Energetic au intrat la începutul lunii mai în concediu.

Oamenii au declarat că termocentralele produc energie scumpă şi de aceea nu au clienţi. Un megawatt produs de hidrocentrale se vinde cu 125 de lei, iar unul produs pe bază de cărbune costă cu 65 de lei mai mult. În urmă cu două săptămâni, a fost închisă termocentrala de la Işalniţa.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite