Spitalul regional din Craiova va fi construit din fonduri europene. Actele pentru obţinerea finanţării vor fi depuse în februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Craiova va fi construit un spital regional cu fonduri europene
În Craiova va fi construit un spital regional cu fonduri europene

Noul spital regional care va fi construit în Craiova va presta servicii pentru toate cele cinci judeţe ale Olteniei.

În luna februarie vor fi depuse actele pentru obţinerea finanţării la Comisia Europeană. Autorităţile judeţene încearcă să identifice teren pentru a construit spitalul regional din Craiova. Există două variante: în spatele Aeroportului din Bănie sau în apropierea Gării Pieleşti. „Avem peste 70 de hectare în jurul Aeroportului din Craiova unde accesibilitatea este foarte buna şi apropierea de aeroport pentru traumele majore care s-ar petrece în regiunea Oltenia şi cei care ar trebui să fie aduşi aici. Pe de altă parte, am rămas proprietarii terenului de lângă Pieleşti, de lângă Gara Pieleşti unde am vrut să îl aşezăm iniţial”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Ministerul Sănătăţii a pus la punct de parteneriat pentru anii 2014-2020, în valoare de un milliard de euro pentru realizarea a trei spitale regionale la: Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova.

Spitalul Regional din Craiova va fi construit din fonduri europene.
 
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite