Scandal la o şcoală din Dolj. Părinţii acuză profesoara de Română că îi obligă pe elevi să poarte o mătură: „I-am făcut plângere pentru purtare abuzivă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fost obligaţi să poarte o mătură pe spate de la şcoală până acasă şi înapoi
Copiii au fost obligaţi să poarte o mătură pe spate de la şcoală până acasă şi înapoi

Scandal în această dimineaţă la Şcoala Proefsională „Constantin Argetoianu“, din comuna doljeană Argetoaia. Profesoara de limba română este acuzată că îi jigneşte pe elevi, iar pe unii îi pedepseşte într-un mod nu tocmai normal: copiii trebuie să poarte o mătură pe spate de la şcoală până acasă şi înapoi.

Revoltaţi, părinţii au venit în aeastă dimineaţă la şcoală să îi ceară socoteală dascălului. De aici la un adevărat scandal în toată regula nu a mai fost decât un pas. Oamenii au declarat că nu este normal ca profesoara de limba română care este si diriginta copiilor să îi pedepsească punându-i să care mătura pe spate de la şcoală până acasă şi înapoi. „Un an a purtat mătura după el. Doamna profesoară Raluca Miereanu l-a ameninţat că o să îi scadă media la purtare, iar băiatul meu de frică a mers cu mătura pe spate de la şcoală până acasă şi înapoi. În momentul în care nu l-am mai lăsat au apărut şi probleme. La sfârşitul anului am aflat că are media 7 la purtare, însă eu ca şi părinte nu am fost niciodată informat că băiatul meu ar avea un comportament nedecvat la şcoală. Nu este normal aşa ceva, iar eu am decis să nu mai las copilul să meargă la cursuri până nu vor fi luate măsuri împotriva dascălului“, a spus Marinela Troacă, mama unui elev de clasa a-VII-a.

VIDEO

Scandal la o şcoală din Dolj. Părinţii nu vor să îşi mai lase copiii să intre la cursuri

Copiii le-au povestit părinţilor că profesoara de limba română îi şi jigneşte la ore. „În faţa colegilor mi-a spus că sunt cât un butoi şi nu mă gândesc decât la mâncare. Mi-a fost frică de doamna dirigintă şi nu am spus nimic părinţilor. Astăzi la deschiderea de an şcolar au aflat tot adevărul“, a spus un elev.

VIDEO

Părinţii o acuză pe profesoara de română că îi jigneşte pe copii

Profesoara Raluca Mireanu a recunoscut că a pus un elev să care timp de un an o mătură, dar a declarat că nu este nimic anormal. Dascălul a povestit că măturile se fură din şcoală, iar din această cauză a luat această măsură.

Copiii au fost obligaţi să poarte o mătură pe spate de la şcoală până acasă şi înapoi

Părinţii revoltaţi au venit să îi ceară socoteală dascălului  

Unii părinţi au aflat astăzi la început de an şcolar că profesoara de limba română are un comportament neadecvat cu copiii. „Am auzit că îmi jignea tot timpul băiatul, dar el de frică nu mi-a spus absolut nimic. Nu este normal aşa ceva, iar eu nu vreau să îl mai las să vină la cursuri. Este păcat că este în clasa a-VII-a şi are are mult de învăţat şi o să îi fie greu să recupereze materia, dar aceasta este situaţia“, a declarat Ion Popescu. 

Părinţii au depus plângere penală împotriva profesoarei de limba română şi cer conducerii şcolii din comuna doljeană Argetoaia sa demareze o anchetă în acest caz. „I-am făcut plângere penală pentru purtare abuzivă şi îi cer daune morale şi materiale. Banii vor merge la o casă de copii“, a mai spus Barbu Troacă. 

    

„În situaţia în care o să se confirme că un cadru didactic a avut o atitutdine necorespunzătoare sau a săvârşit o abatare disciplinară la nivelul unităţii de învăţăamânt o să se constituie o comisie de disciplina care va cercetata fapta şi va propune sancţiunile conform regelementărilor legale. Consilul de administraţie trebuie să ia o decizie cu privire la sancţionarea cadrului didactic care a săvârşit abaterea“, a spus Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general ISJ Dolj.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite