Şantaj la adresa unui judecător din Craiova. Ionel Călin zis „Nixon“ a ameninţat un avocat că îi va denigra fratele magistrat pentru că nu a primit o sentinţă favorabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Călin este acuzat de cumpărare de influenţă în formă continuată şi şantaj
Ionel Călin este acuzat de cumpărare de influenţă în formă continuată şi şantaj

Ionel Călin zis „Nixon“ este acuzat de cumpărare de influenţă în formă continuată şi şantaj. Inculpatul a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile de magistraţii Curţii de Apel din Craiova.

Procurorii DNA-Serviciul Craiova au stabilit că, în cursul anului 2013, avocatul Ion Bogdan Mitrache, a cerut în două tranşe, suma de 29.000 de euro de la Ionel Călin zis „Nixon“ şi de la concubina acestuia Alina Ştefanaia Călin. Avocatul a lăsat să se înţeleagă faptul că, are influenţă asupra magistraţilor judecători de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova şi că îi poate determina să nu dispună şi să nu menţină arestarea preventivă a lui Ionel Călin şi a doi fii ai săi în dosare ale Tribunalului Dolj în care aceştia erau inculpaţi şi să pronunţe hotărâri favorabile acestora.     

Avocatul Ion Bogdan Mitrache pentru a fi cât mai convingător, s-a folosit de relaţia de rudenie apropiată cu fratele său, magistrat judecător din cadrul Curţii de Apel Craiova, Secţia Penală.

Ionel Călin zis „Nixon“ şi-a cerut banii înapoi

Ionel Călin zis „Nixon“ a fost condamnat la închisoare cu executare, iar acest lucru l-a determinat să aibă un comportament agresiv la adresa avocatului Ion Bogdan Mitrache. 

Inculpatul l-a constrâns pe avocat să îi restituie suma totală de 37.500 euro, (constituită din suma de 29.000 euro - reprezentând banii pe care Ionel Călin şi Alina-Ştefania Călin i-au remis-o avocatului pentru cumpărarea influenţei, la care a mai adăugat dobânzi de 8.500 euro), ameninţându-l că, în caz contrar, va exercita acte de violenţă asupra sa şi a membrilor familiei ale. Ionel Călin zis „Nixon“ a ameninţat că va apela la un grup din Brăila, despre care a afirmat că „a mai băgat şi pe alţii în portbagaj”, că are cunoştinţe peste tot, că dispune de aparatură avansată de urmărire şi înregistrare pe care deja ar fi montat-o în autoturismul avocatului. Ba mai mult, a precizat că va formula plângere penală împotriva fratelui avocatului, care este magistrat la o instanţă de judecată din Craiova, în scopul discreditării acestuia din urmă. 

Ionel Călin, ajutat de Alina Ştefania Călin, l-a contactat direct pe avocat şi au reuşit să obţină în mod injust, suma de 37.500 euro pretinsă. Denunţătorul a restituit o parte, după cum urmează: 2.000 euro, un autoturism Touareg evaluat la 6.500 euro (până la sfârşitul anului 2013), un teren în Drăgăşani, pentru care s-a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare (în primăvara anului 2014), evaluat la 15.000 euro, suma de 1.000 euro şi 4.000 lei (în perioada martie-aprilie 2014).

Avocatul l-a denunţat pe „Nixon“ 

Ion Bogdan Mitrache s-a întâlnit pe data de 9 mai cu inculpatul în parcarea unui supermarket din Craiova. Ion Călin zis „Nixon“ a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 10.000 de euro de la avovatul din cadrul Baroului Vâlcea. 

Ionel Călin şi Alina Ştefania Călin au fost arestaţi pentru o perioadă de 30 de zile, iar avocatul Ion Bogdan Mitrache este cercetat în stare de libertate. 

Ionel Căl

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite