Primăria care sfidează criza energetică. La Craiova, luminițele de Crăciun se aprind din 11 noiembrie

0
Publicat:

Primăria Craiova a hotărât ca în acest an luminițele de Crăciun să fie aprinse cu trei săptămâni mai devreme decât în 2021. Autoritățile susțin că beculețele din oraș consumă pe lună cât 13 calorifere electrice.

Primele instalații de Crăciun montate în Craiova FOTO Ana Popescu
Primele instalații de Crăciun montate în Craiova FOTO Ana Popescu

Zeci de muncitori cățărați pe mașinile de lucru la înălțime au început să monteze decorațiunile. Primele instalații au fost înșirate pe stâlpi la o temperatură de +26 de grade. În total, până pe data de 11 noiembrie, peste 1 milion de luminițe, păpuși supradimensionate, lampioane și alte decorațiuni vor împodobi orașul. 

Conducerea Primăria Craiova susține factura la curent nu va fi deloc mare.

„Ne dorim să fim o oază de normalitate într-o isterie generală. Toate acele beculeţe, care înseamnă un milion de leduri, nu consumă mai mult decât 12 calorifere electrice, adică 11.500 KW/h într-o iarnă întreagă. Asta înseamnă cam 20.000 de lei în factură. Îi invit pe cetățenii în ale căror orașe nu se face acest lucru să vină să viziteze târgul nostru de Crăciun. Dacă va trebui să facem economie, ne-am gândit şi la acest lucru. Cumva, iluminatul va fi stins în câteva parcuri”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei pentru Antena 3.

Cei mai mulți dintre craioveni nu cred, însă, în calculele făcute de primărie.

„O nebunie generală. De pe 11 noiembrie să dai drumul la instalații, mi se pare o sfidare. La adresa noastră, în primul rând. Noi să stingem din becurile de acasă, dar pe străzi se face risipă", a declarat Marian Parascchiv.

„Este o nebunie. Cine plătește curentul? Noi! Îți faci cruce. Da, ne dorim să simțim sărbătorile de iarnă, dar atunci, când vor fi, nu cu o lună și jumătate înainte", a declarat Ramona Cotescu din Craiova.

Municipalitatea a mai decis ca anul acesta să nu mai lumineze parcul Nicolae Romanescu, mii de luminițe urmând să fie montate în cel mai mare cartier din Craiova, cartierul Craiovița Nouă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite