Premieră pe ţară, pusă în scenă în capitala Olteniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: Bogdan Panait
foto: Bogdan Panait

Craiovenii au parte marţi, 8 noiembrie, de spectacol în atelierul de pictură al Teatrului Marin Sorescu, ce are la bază o piesă premiată Pulitzer şi nominalizată la Oscar.

„Legături de sânge“, de Beth Henley, este un spectacol regizat de actorii care dau viaţă personajelor. Aceştia sunt: Iulia Lazăr, Raluca Păun, Alex Calangiu, Romaniţa Ionescu, Iulia Colan, Claudiu Mihail. Este un proiect realizat în cadrul programului Off Stage al Teatrului Naţional Marin Sorescu.

Scenografia poartă semnătura Adrianei Dinulescu.

Cu piesa, scrisă în 1978, Beth Henley câştigă concursul Great American Play, obţine Premiul Cercului Criticilor de Teatru din New York şi Premiul Pulitzer pentru Dramaturgie. „Legături de sânge“ a fost nominalizată la „Tony Award“, pentru cea mai bună piesă, şi la premiile Oscar pentru cea mai bună adaptare pentru film.

„Într-un târg de provincie din Mississippi, unde toţi sunt o mare familie şi nimeni nu mai reprezintă un secret pentru celălalt, unde toate activităţile zilnice sunt făcute în comunitate, singurătatea însăşi este cea care le aduce împreună pe trei surori. O bucătărie mare – dintr-un orăşel mic, claustrat – în care cele trei surori îşi bucătăresc singurătatea împreună: acesta este spaţiul vital al unor oameni pe care sângele îi leagă în toate felurile, singurul loc în care se mai poate respira“.

Spectacolul va începe la ora 18.00.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite