Petrică Mîţu Stoian a fost adus la Craiova. Colegii l-au aşteptat în straie populare şi l-au aplaudat minute-n şir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupul neînsufleţit al regretatului Petrică Mîţu Stoian, la Ansamblul Maria Tănase FOTO / Ana Popescu
Trupul neînsufleţit al regretatului Petrică Mîţu Stoian, la Ansamblul Maria Tănase FOTO / Ana Popescu

Trupul neînsufleţit al regretatului interpret de muzică populară a fost depus la sediul Ansamblului Maria Tănase, acolo unde a fost angajat timp de 14 ani. Petrică Mîţu Stoian va fi înmormântat în costum popular.

Rude, prieteni, colegi şi zeci de oameni care au iubit muzica lui Petre Mîţu Stoian, au aşteptat cortegiul funerar în faţa Ansamblului Maria Tănase din Craiova. Maşina mortuară a ajuns de la Reşiţa în jurul orei 20,00. 

Toţi colegii de la Ansamblu au fost prezenţi. L-au aşteptat cu l florişi lumânări.  Îmbrăcaţi în costume populare, înlăcrimaţi, aceştia l-au aplaudat pe  Petrică Mîţu Stoian minute-n şir. Trupul neinsufleţit al artistului a fost depus în sala de repetiţii şi întreaga noapte va fi vegheat de colegi şi prieteni.

In curtea instituţiei a fost montat un ecran unde toată ziua au rulat imagini cu Petrică Mîţu Stoian. 

Dimineaţă, sicriul va fi dus la Teatrul Naţional din Craiova, unde spaţiul este mult mai mare decât la Ansamblul Maria Tănase. Aici vor putea veni să-şi ia rămas bun toţi cei care l-au îndrăgist pe artist.

 Petrică Mîţu Stoian va fi condus pe ultimul drum de miercuri, 10 noiembrie. Cel mai probabil, slujba de înmormântare va fi oficiată de Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu.

Interpretul de muzică populată din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian, a decedat, sâmbătă la Spitalul Judeţean din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin. El se internase la la Clinica Nera pentru recuperare post-COVID. A început să se simtă rău şi a avut o tuse care s-a agravat. Medicii de la Clinică au solicitat o ambulanţă şi au transferat pacientul, de urgenţă, la Spitalul Judeţean Reşiţa. Acesta a fost internat la Secţia ATI unde a fost intubat, iar după câteva ore a decedat.

În cazul său procurorii au dispus necropsia şi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Noi dezvăluiri despre regretatul Petrică Mîţu Stoian ale impresarului său: „Nu a ştiut că avea COVID”

Şedinţă cu scandal la Vila Lac. PNL decide dacă va guverna cu PSD sau USR. Orban, atacuri la conducere. Liberalii, huiduiţi de protestatari

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite