Percheziţii DIICOT la un tânăr bănuit de propagandă teroristă. „Omar“ din Craiova a mai fost audiat şi acum un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii DIICOT au făcut în această dimineaţă percheziţii în Dolj, la domiciliul unui tânăr de 18 ani bănuit de propagandă teroristă.

Surse „Adevărul“ spun că tânărul la domiciliul căruia s-au făcut percheziţii ar fi Luigi Constantin Boicea, cunoscut după ce în urmă cu un an a fost cercetat de DIICOT tot pentru acte de terorist.

Tânărul la domiciliul căruia s-au făcut percheziţii joi dimineaţa ar fi bănuit de promovarea în mod sistematic, în mediul virtual, prin intermediul reţelelor sociale, a unor mesaje de susţinere a unor organizaţii teroriste. De asemenea, e banuit de ameninţare cu folosirea unor mijloace de natură să pun în pericol viaţa oamenilor.

Tânărul a fost dus la audieri la Bucureşti. De asemenea, de la domiciliul lui au fost ridicate dispozitive informatice, telefoane şi înscrisuri.

Reamintim că în urmă cu un an, chiar pe 8 decembrie 2015, Luigi Constantin Boicea a fost ridicat de acasă de procurorii DIICOT şi suspectat de acte de terorism. Luigi era cunoscut de cei apropiaţi drept un băiat liniştit. În ultima perioadă, însă, devenise foarte retras şi se convertise la Islam.

Cine este Luigi Constantin Boicea

Apropiaţii lui Luigi Constantin Boicea, poreclit Omar, spuneau anul trecut că tânărul nu ar fi avut un comportament deviant, ci chiar foarte liniştit. În ultima perioadă, însă, ar fi trecut printr-o schimbare puternică, după ce a renunţat la religia creştin-ortodoxă şi s-a convertit la Islam.

De altfel, imediat ce s-a urcat în maşina anchetatorilor anul trecut, pentru a fi dus la Bucureşti, la audieri, cel supranumit ”Omar” a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, făcând doar un semn cu degetul spre cer, şoptind Allah, atunci când a fost întrebat de ce crede că este bănuit de acte de terorism. Bunicul tânărului a spus anul trecut că nimeni nu ştia exact ce face Luigi, acesta ferindu-se de apropiaţi, cu care nu împărtăşea aproape nimic, mai ales din noile lui preocupări religioase. Apropiaţii lui ”Omar” mai spun că băiatul s-ar fi îndreptat spre religia musulmană în urmă cu doi ani, fiind foarte preocupat de Islam.

CITIŢI ŞI:

Imamul din Craiova a dezvăluit ce se întâmpla în moscheea lui şi ce căuta aici adolescentul convertit la Islam, suspectat că făcea propagandă jihadistă

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite