Olimpicii Doljului, invitaţi de onoare ai Târgului de carte Gaudeamus Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cărţile intră în spectacol, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, în perioada 29 februarie - 4 martie 2012, când Caravana Gaudeamus poposeşte la Craiova. În toate aceste zile îşi vor prezenta oferta 60 de edituri româneşti şi străine, distribuitori de carte, instituţii culturale şi de învăţământ.

Deschiderea oficială a Târgului de carte Gaudeamus Craiova, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, va avea loc miercuri, la ora 12.00, în foaierul Naţionalului din Bănie şi va fi transmisă în direct pe postul Radio România Oltenia - Craiova, partenerul echipei Gaudeamus în organizarea acestui târg.

„Şi această ediţie vine să aducă darurile de mărţişor pentru iubitorii de carte. Vor fi, de asemenea, peste 30 de evenimente culturale - lansări de carte, conferinţe colocvii, dar şi spectacole susţinute de elevi, Concursul Naţional de Lectură «Mircea Nedelciu». Vom continua şi campania «Cărţile se întorc acasă», cărţi cu donaţie de la public pentru bibliotecile din mediul rural. Îi avem ca invitaţi de onoare pe olimpicii Doljului“, a spus Mircea Pospai, directorul Radio Oltenia Craiova.

În timp ce douăzeci de edituri ţin pasul cu Târgul din momentul înfiinţării acestuia, altele s-au văzut nevoite să se retragă din cauza dificultăţilor economice. „Este un nucleu tare, un nucleu dur de douăzeci de edituri  prezente în fiecare an. Din păcate sunt şi edituri care fie nu se pot împărţi între două târguri, în aceeaşi perioadă fiind un târg important deschis la Iaşi, fie întâmpină probleme financiare. Dar, numărul standurilor şi al expozanţilor este aproximativ egal cu cel de anul trecut“, a precizat Vladimir Epstein, directorul executiv Gaudeamus.

În premieră în acest an, Târgul  va găzdui şi o expoziţie de fotografie, „Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului“, cu lucrări ce îi aparţin lui Jean Marc Godès, fotograf francez, autorul imaginii din acest an a Caravanei Gaudeamus.

Târgul va fi deschis publicului de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 – 18.00 şi duminică, în intervalul 10.00 – 14.00.

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri