O pereche de bizoni americani este noua achiziţie a Grădinii Zoologice din Craiova

0
Publicat:

O pereche de bizoni americani este noua achiziţie a Grădinii Zoologice din Parcul "Nicolae Romanescu" din Craiova, care a ajuns acum la 275 de exemplare, din 40 de specii, potrivit Agerpres.

Bizon. FOTO Captura YouTube/ KTVQ News
Bizon. FOTO Captura YouTube/ KTVQ News

Cele două animalele, în vârstă de un an, au fost achiziţionate de la o fermă specializată din Salonta (judeţul Bihor), cea mai mare fermă de bizoni din Europa.

„Odată cu debutul Târgului de Paşte, vizitatorii Parcului 'Nicolae Romanescu' vor putea admira noii locatari de la Grădina Zoologică. Este vorba despre o pereche de bizoni americani, achiziţionaţi de la o fermă specializată din Salonta, cea mai mare fermă de bizoni din Europa. Cele două animale erbivore au un an, femela a împlinit această vârstă în urmă cu câteva zile, iar masculul va avea prima aniversare în 5 mai", au anunţat reprezentanţii Primăriei Craiova.

Perechea de „uriași” a sosit miercuri şi a fost cazată în zona animalelor erbivore.

Bizonul american (Bison bison) este o specie răspândită în America de Nord şi se hrăneşte cu lucernă, fân, grăunţe, concentrate.

Cântărește între 450-1.350 kg, are o înălţime la greabăn de 1,60-1,80 metri, iar durata vieţii este în jur de 33 ani. Este înrudit cu bizonul european, dar este mult mai uşor de domesticit decât acesta.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite