O elevă de 16 ani a stat mai bine de o lună cu bebeluşul ei mort în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eleva a trăit cu bebeluşul mort în casă timp de o lună
Eleva a trăit cu bebeluşul mort în casă timp de o lună

Cătălina Mateescu, în vârstă de 16 ani, din Filiaşi, a născut acasă, în luna ianuarie, un băieţel. Tânăra a aruncat la ghenă, ieri, trupul neînsufleţit al nou-născutului.

Cătălina Mateescu le-a ascuns profesorilor faptul că este însărcinată. Dirigina fetei susţine că nu ştia absolut nimic, iar de fiecare dată când aceasta lipsea de la şcoală aducea scutire că a fost bolnavă. „Este un copil mai retras. Am întrebat-o dacă are probleme, însă de fiecare dată mi-a spus că este bine. Nu am ştiu că este însărcinată“, a spus dirgina elevei de 16 ani. 

A ţinut copilul sub pat

Vecinii povestesc că au rămas şocaţi când au aflat ce a făcut fata de 16 ani. „Băieţelul era gol, aruncat acolo jos. Am auzit că l-ar fi ţinut mai bine de o lună mort sub pat. De o săptămână am văzut-o fără burtă, însă m-am gândit că l-a dat la adopţie. Toată lumea ştia că este însărcinată“, a spus o vecină.   

Fata le-a spus poliţiştilor că a născut copilul mort, însă, de frică, nu a povestit absolut nimănui despre acest lucru. Cătălina Mateescu s-a hotărât ieri să îşi arunce băieţelul la ghena de gunoi. 

„Este acuzată în momentul de faţă de vătămarea fătului. Încadrarea faptei se va face după ce vom primi rezultatul necropsiei. Deocamdată, nimeni nu ştie dacă bebluşul s-a născut viu sau mort“, a spus Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. 

Cătălina Mateescu este elevă în clasa a-X-a la liceului „Dimitrie Filişanu“ din Filiaşi. Tânăra de 16 ani care şi-a aruncat bebeluşul la ghenă provine dintr-o familie dezorganizată.  

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite