Noul stadion din Craiova de 54 de milioane de euro, preluat oficial de la Primărie. Arena din Bănie nu are avize din partea ISU, FRF şi LPF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul stadion din Craiova fi inagurat vineri cu un meci amical între CSU Craiova şi Slavia Praga
Noul stadion din Craiova fi inagurat vineri cu un meci amical între CSU Craiova şi Slavia Praga

Noul stadion din Craiova a fost preluat marţi dimineaţă de autorităţile locale. Arena din Bănie nu are în momentul de faţă avize din partea ISU, FRF şi LPF, însă va fi inagurată vineri, cu un meci amical între CSU Craiova şi Slavia Praga.

Lucrările la noul stadion de fotbal construit la Craiova ar fi trebuit finalizate în iulie 2017, însă termenul stabilit a fost amânat. „A fost o recepţie care a durat mai bine de două săptămâni, motivul fiind tocmai acela că stadionul îndeplineşte toate condiţiile de siguranţă pentru desfăşurarea oricăror activităţi în incinta acestuia. Au fost făcute verificări la toate instalaţiile care ţin de siguranţa la incendiu, de evacuări, de atenţionări. Au fost făcute verificări pe partea de structură – a fost prezent structuristul, care a avizat această construcţie, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcţii, aceştia dându-şi, într-un final, girul pentru a fi recepţionată această lucrare. Consider că suntem 100% siguri că această arenă poate găzdui evenimente atât sportive, cât şi de altă natură, în siguranţă, pentru toţi cei prezenţi în incinta acesteia“, a precizat Ionuţ Gîlea directorul Direcţiei de Patrimoniu din cadrul primăriei Craiova.

Noul stadion din Craiova nu are avize din partea ISU, FRF şi LPF. „Dacă vă grăbiţi acum şi ne-aţi chemat în şedinţa aceasta ca să puteţi să organizaţi meciul cu Slavia Praga, să considerăm acest eveniment de inaugurare a stadionului şi să nu mai revenim la licitaţia pe care deja aţi retras-o, de a cheltui 250.000 de euro pe acea inaugurare cu oameni care scriu litere din trupurile lor, să ne amintească de alte vremuri. Haideţi să organizăm o festivitate frumoasă, înainte de acest meci amical, dacă reuşiţi să îl gestionaţi până atunci. Mă gândesc că dacă s-au vândut şi bilete, cred că există un plan pentru această inaugurare. Dar, dacă vreţi să adăugăm un moment festiv la ea, înainte de acest meci, mi se pare decent, de bun simţ şi cu chibzuirea banului public, gândindu-ne la faptul că avem de întreţinut o arenă foarte mare, care va genera costuri în sine“, a spus Flavius Sirop, consilier local. 

Autorităţile locale au promis că vor obţine în perioada următoatre toatew avizele de la ISU, FRF şi LPF.  

   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite