Noul manager al Spitalului de Urgenţă Craiova este medicul care se judeca de doi ani cu Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Eugen Georgescu, noul manager interimar al Spitalului de Urgenţă Craiova FOTO arhivă / Adevărul
Dr. Eugen Georgescu, noul manager interimar al Spitalului de Urgenţă Craiova FOTO arhivă / Adevărul

Ministrul Alexandru Rafila a făcut numirea în cursul după amiezii de luni, 3 ianuarie 2022, la câteva ore după ce „Adevărul“ a atras atenţia că spitalul din Craiova a rămas fără manager şi nu se mai pot face plăţi sau achiziţii. Noul manager interimar va avea un salariu de bază de aproape 19.000 de lei.

Noul manager este dr. Eugen Georgescu, cel care a fost în fruntea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova până la sfârşitul anului 2019. Deşi ocupase postul prin concurs, Georgescu a pierdut atunci fotoliul de manager întrucât o persoană încă neidentificată a trimis la Bucureşti un document din care reieşea că acesta şi-ar fi dat demisia. 

Documentul fals a fost trimis pe mailul Ministerului Sănătăţii de pe o căsuţă poştală electronică. Cel care a comis infracţiunea a trimis documentul ştampilat şi semnat pe data de 11 noiembrie, la exact o zi după ce s-a încheiat primul tur al alegerilor prezidenţiale. 

Georgescu a făcut plângere la poliţie, iar Ministrul Sănătăţii de atunci, pentru a salva cât de cât situaţia, l-a numit interimar tot pe el până la finalizarea cercetărilor. Cercetări care, însă, nu au fost finalizate nici în ziua de azi. 

Ulterior, dr. Eugen Georgescu a fost schimbat din funcţie. Medicul a acţionat în judecată Ministerul, iar Curtea de Apel Timişoara i-a dat anul trecut câştig de cauză. 

Ministerul a făcut, însă, recurs. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa în acest caz pe data de 12 ianuarie 2022.

Cum de trei zile, Spitalul de Urgenţă de la Craiova funcţiona fără manager întrucât interimatul celui care a condus până în prezent Spitalul a ajuns la final pe data de 31 decembrie, Alexandru Rafila a emis luni după-amiaza, 3 ianuarie 2022, ordinul privind numirea lui Eugen Georgescu. 

În Ordinul respectiv se menţionează: "... domnul Georgescu Florin Eugen se numeşte în funcţia de manager interimar la SCJU Craiova până la revocarea unilaterală din funcţie, dar nu mai mult de data de 28.02.2022. Domnul Georgescu Florin Eugen va beneficia de un salariu de bază în sumă de 18727 lei".

Între timp, cercetările continua în dosarul penal deschis în 2019 pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un italian şi-a ucis fiul de 7 ani în noaptea de Revelion. „I-a ascuns trupul într-un dulap“

Se ieftineşte benzina? XTB: Este posibil să plătim un preţ mai mic la pompă în acest an

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite