Îi plătim să chiulească! Vezi aici ce parlamentar doljean are cele mai multe absenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost aleşi să reprezinte în Parlament interesele locuitorilor din colegiile care i-au ales, dar au uitat să mai treacă pe la serviciu. Deputatul Petre Petrescu are o prezenţă de doar 37% de când a câştigat mandatul  colegiul 5 Filiaşi.

Odată ce s-au văzut cu mandatul câştigat şi cu sacii în căruţă, o parte dintre oamenii aleşi de doljeni în Parlament au neglijat serviciul. O analiză a Institutului pentru Politici Publice arată faptul că cel mai chiulangiu deputat este Petre Petrescu, care a reuşit „performanţa” ca de la sfârşitul lui 2008 şi până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare să aibă o prezenţă de doar 37,7%.

Petrescu este urmat la mică distanţă de deputatul Valeriu Zgonea, care are o prezenţă de 38,8%. Cu 14 propuneri legislative, Zgonea a fost la rândul său „tratat” cu opt respingeri ale iniţiativelor pe care le-a pus pe masa colegilor din Parlament. Spre deosebire de Petrescu care are doar 16 luări de cuvânt, Zgonea pare să fie înzestrat cu darul oratoriei. Pe numele său au fost înregistrate 315 luări de cuvânt în plen. Următorul în topul chiulangiilor este Florentin Gust, cu o prezenţă de 43,6%, alesul având şi cele mai puţine iniţiative legislative depuse de un deputat doljean:10.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite