Grampet Group, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, produce la Craiova locomotive destinate exportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locomotiva fi gata până la sfîrşitul anului Foto:Arhiva
Locomotiva fi gata până la sfîrşitul anului Foto:Arhiva

Conducerea uzinei Reloc SA din Craiova susţine anunţă că o să producă locomotive. În momentul de faţă lucrează la un nou proiect, iar în perioadă următoare va face angajări.

Noua locomotivă va fi destinată exportului şi cel mai probabil va ieşi de pe poarta fabricii până la sfârşitul anului acesta. „Avem designul locomtivei şi piesele comandate. Până la sfîrşitul anului ne vom putea mândri cu această locomotivă  în regiuna Olteniei“, a spus Loredana Matei, purtătorul de cuvânt din cadrul Reloc SA Craiova,

Uzina Reloc SA a fost cumpărată anul trecut de Grupul Grampet, parte a Grupului Feroviar Român. Deocamdată nu a fost făcut public proiectul, însă conducerea companiei susţine că locomotiva va fi una modernă care va  urma tradiţia fabricii Electroputere Craiova.

Grampet Group, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, vrea să facă la Craiova un pol de dezvolate industrială. Magantul nu a vrut să facă publică suma cu care a cumpărat fabrica de locomotive Electroputere ‘’Intenţia noastră este să construim locomotive româneşti într-un timp foarte scurt la Craiova şi să readucem la viaţă tradiţia industriei româneşti craiovene şi un brand deosebit de puternic şi de cunoscut în lumea întreagă - Electroputere. În plus, suntem foarte bucuroşi că am reuşit să salvăm sute de locuri de muncă, pentru că ambele societăţi abia erau în stare de funcţionare. Cu siguranţă se vor crea mii de locuri de muncă atunci când vom redeschide activitatea şi vom începe să producem din nou locomotive româneşti“, a declarat preşedintele Grampet Group, Gruia Stoica.

Potrivit revistei Forbes, Gruia Stoica are o avere de circa 450 de milioane de euro. Noul proprietar al producţiei de locomotive de la Electroputere este cel mai mare jucator privat de pe piaţa transporturilor feroviare de marfă din Romania. 

Grupul Feroviar Român a avut în 2011 o cifră de afaceri de 180 de milioane de euro şi un profit de 6,4 milioane de euro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite