FOTO Producătorul trenului SF electric şi compania ungară LAC Holding vor să construiască în comun locomotive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Softronic Craiova şi LAC Holding au semnat o scrisoare de intenţie pentru construcţia unei fabrici de locomotive în Ungaria.

Producătorul de locomotive Softronic din Craiova şi compania ungară LAC Holding vor să pună pe picioare o întreprindere, care va fi gata la sfârşitul anului viitor. Producţia de locomotive va fi demarată în 2016.

Locomotive produse de Softronic Craiova şi compania ungară LAC Holding vor fi livrate ţărilor din Europa şi nordul Africii. Ionel Ghiţă, directorul societăţii din Bănie, estimează un preţ de 2,5-3 milioane de dolari pentru locomotivele produse în Ungaria, sub preţul pieţei, de circa 4-4,5 milioane de dolari.

Compania Softronic din Craiova este producătorul trenului electric SF construit în premieră în România. Societatea a fost înfiinţată în anul 1991 şi a încheiat anul 2012 cu afaceri de 68,6 milioane de lei.

Date practice despre trenul SF electric:
 
-nu se fumeaza în acest tren, nu este un spaţiu dedicat
-beneficiază de internet şi prize
-trenul este prevăzut cu Wi-Fi gratuit
-investiţia totală se ridică în jur de 5 milioane de euro
-trenul este vopsit în multe culori, din fabrică pentru a scăpa de grafitti
-trenul este prevăzut cu senzori care monitorizează aerul din vagoane: cantitatea de dioxid de carbon emanată de pasageri, temparatura optimă şi umiditatea
Trenul electric SF construit în premieră în România a costat aproximativ 5 milioane de euro.

De la 1 august trenul a circulat pe ruta Craiova-Bucureşti-Constanţa, iar în momentul de faţă circulă pe Bucureşti Nord- Craiova-Braşov. Un bilet pe această rută costă 55 de lei.
   
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite