FOTO Olteanul care face zaibăr din mure gigant după o reţetă 100% naturală: „Nu te îmbată, îţi dă sănătate“
0
Fost constructor, un craiovean a renunţat la cărămizi şi s-a apucat de agricultură. Cultivă mure gigant şi face vin după o reţetă 100% naturală.
Petrişor Calangiu a fost constructor, dar spune că mereu l-a atras agricultura. În urmă cu trei ani, omul a hotărât să renunţe la meserie şi să demareze o afacere proprie.
"A fost foarte greu la început. Mai ales până când m-am hotărât ce să fac, pe ce să merg. Am ales murele gigant pentru că sunt foarte sănătoase pentru organismul omului", a declarat Petrişor Calangiu
Nu a putut vinde recolta de mure şi a transformat totul în vin
Craioveanul a început cu 90 de rânduri de mure plantate şi în doi ani a ajuns la o recoltă de cinci tone de fructe. Producţie avea, dar nu şi piaţă de desfacere. "Am crezut că înnebunesc. Aveam o marfă de calitate superioară, dar nu aveam cui s-o vând. Am bătut la multe uşi, am încercat să vând murele celor care au fabrici şi produc dulceaţă. Preţul pe care mi-l ofereau era atât de mic încât, cu mâna pe inimă vă spun, nu acoperea nici măcar investiţia, nu mai vorbim de profit", a povestit Petrişor Calangiu.
Bărbatul nu a renunţat. Trebuia să-şi salveze producţia aşa că a hotărât să se reorienteze şi să transforme totul în vin. "Ambiţia mea este să produc un vin de calitate superioară. Nu pun apă, nu pun zahăr. Vinul este sută la sută natural. Are o savoare aparte, nu se compară cu cel din struguri. Şi, cel mai important, este foarte sănătos. Vinul din mure nu te îmbată, îţi dă sănătate", a spus Petrişor Calangiu.
Cât de sănătos este vinul din mure

Afaceristul craiovean s-a gândit să-şi vândă marfa prezentând clienţilor toate beneficiile pe care le au dacă vor consuma vin de mure. "Am citit tot ce se putea citi despre mure. Am vorbit cu specialişti. Oamenii trebuie să ştie că murele sunt considerate a fi de ajutor în reducerea riscului de a dezvolta boli de inimă, datorită compuşilor prezenţi în aceste fructe, cum ar fi procianidinele. De asemenea, a fost documentat faptul că cei care consuma vin de mure şi suferă de hipertensiune arterială, prezintă un risc scăzut de a suferi un atac de cord. Vinul poate fi băut şi de diabetici. În plus, este bun şi pentru glicemia crescută sau pentru durerile de gât" a declarat agricultorul.
Omul speră acum ca produsul său să aibă succes, mai ales că nu mulţi ştiu despre existenţa unei astfel de băuturi. Petrişor Calangiu a reuşit să producă până acum 300 de litri de vin. "Dacă vând litrul cu 10 lei, sunt mulţumit. Nu vreau să mă îmbogăţesc, vreau să reuşesc să-mi dezvolt afacerea", a mai spus craioveanul.