FOTO Ford a produs motorul EcoBoost cu numărul 400.000. Propulsoarele fabricate la Craiova merg la export

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motorul EcoBoost cu numărul 400.000 a fost produs la uzina Ford din Craiova. Propulsoarele fabricate în Bănie sunt livrate în Germania, Spania, Turcia, Taiwan şi Thailanda.

Motorul EcoBoost de 1 litru cu 125 cai-putere echipează o serie întreagă de modele Ford, pornind de la B-Max, Fiesta, Focus până la Tourneo, C-Max. La fabrica Ford din Craiova se produc zilnic 700 de bucăţi de propulsoare. „Motorul cu numărul 400.000 este un motor EcoBoost de 1 litru cu 125 de cai -putere, care a fost livrat către fabrica Ford de la Saarlouis (Germania) pentru a echipa un model Focus Titanium Deep Impact Blue, în cinci uşi“, a informat compania Ford.

Motorul EcoBoost de 1 litru a obţinut trei ani la rând titlul de „Motorul Internaţional al Anului“.

Până anul trecut la Craiova a fost produs şi motorul EcoBoost de 1,5 litri. Compania americană a mutat producţia la o fabrică din Marea Britanie.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri este primul motor Ford care încorporează un ambreiaj controlat de calculator pe pompa de apă acţionată de curea, ceea ce îmbunătăţeşte şi mai mult eficienţa, reducând timpul de încălzire. A fost adăugat şi un radiator cu răcire pe apă pentru o alimentare mai eficientă a motorului cu aer.  

Ford produce la Craiova modelul B-Max şi motoarele pe benzină EcoBoost de 1 litru şi 1,5 litri. Asamblarea B-Max a fost lansată la jumătatea anului 2012, modelul fiind produs exclusiv la fabrica din Craiova şi comercializat doar pe piaţa europeană.
 
Cifra de afaceri Ford România aproape s-au dublat anul trecut, de la 2,47 miliarde lei la 4,84 miliarde lei (1,09 miliarde euro), iar compania a trecut pe profit, consemnând un câştig net de 68,8 milioane lei (15,5 milioane euro), după pierderile de 480,6 milioane lei din 2012.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite