FOTO Cum va arăta cel de-al patrulea tren SF care va fi construit la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania Softronic vrea să construiască ce-l de-al patrulea tren electric
Compania Softronic vrea să construiască ce-l de-al patrulea tren electric

Softronic din Craiova este singurul producător de rame şi locomotive electrice din Europa de Sud-Est care a pus pe roţi trenul SF Hyperion, exportă pe pieţele vestice şi începe construcţia unei fabrici în Ungaria.

Compania Softronic din Craiova vrea să construiască cel de-al patrulea tren electric din România. Acesta va aduce un plus de valoare românească. „Primele trei garnituri electrice Hyperion (cea deja pusă în circulaţie, cea la care se lucrează în prezent şi următoarea) vor fi identice, iar în construcţia celui de-al patrulea tren vor apărea modificări. Vor fi unele asimilări de componente, în aşa fel încât să reducem costurile şi să aducem un plus de valoare românească “, a declarat Radu Zlatian, consultantul Softronic.

Fabrica Softronic a construit în premieră în România primul tren electric, iar în acest moment lucreazaă la ce-l de-al doilea convoi de vagoane. „Este identic cu primul şi va intra în forţă pe ruta Craiova-Bucureşti-Constanţa din data de 1 iunie 2015. În momentul de faţă nu putem prezenta acest produs la export. Trebuie să avem măcar două exemplare pe şine pentru a putea avea ce să le arătăm investitorilor din străinătate“, a mai declarat Radu Zlatian, consultant în cadrul companiei.

Date practice despre trenul electric:

- nu se fumează în acest tren şi nici nu este dotat cu un spaţiu dedicat
- beneficiază de internet şi prize
- trenul este prevăzut cu Wi-Fi gratuit
- investiţia totală se ridică în jur de 5 milioane de euro
- trenul este vopsit în multe culori, din fabrică pentru a scăpa de grafitti
- trenul este prevăzut cu senzori care monitorizează aerul din vagoane: cantitatea de dioxid de carbon emanată de pasageri, temparatura optimă şi umiditatea
 
 


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite