FOTO Craiova, singurul oraş din sud-estul Europei în care se produc locomotive electrice. Vehiculele de cale ferată merg la export

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locomotivele produse la Craiova merg la export
Locomotivele produse la Craiova merg la export

Softronic din Craiova, singurul producător de rame şi locomotive electrice din Europa de Sud-Est, care a pus pe roţi trenul SF Hyperion, exportă produsele în Ungaria, Germania şi Turcia.

Două locomotive electrice vor ajunge până la sfârşitul acestui an în Ungaria. „S-a încheiat un contract de export pentru a doua locomotivă, care va fi livrată undeva în trimistrul IV, în octombrie”, a spus Radu Zlatian, consultant în cadrul companiei Softronic.      

Locomotivele produse la Craiova merg la export

La uzina din Bănie se produc două tipuri de locomotive - Phoenix şi Trans Montana. Firma Softronic a realizat până în prezent 20 de vehicule cu motor de cale ferată performante. Durata de producţie a unei locomotive în fabrica de la Craiova este de o lună, iar preţul se ridică la aproximativ 3 milioane de euro.

image

Softronic vrea fabrică în Ungaria

Compania din Craiova şi LAC Holding din Ungaria au semnat recent o scrisoare de intenţie pentru construcţia unei fabrici de locomotive peste graniţă. Investiţia va fi gata anul acesta, iar producţia va fi demarată în 2016. Pentru început, vor fi create 50 de locuri de muncă, iar pe termen lung  - 250.

Locomotivele produse la Craiova merg la export

Compania Softronic din Craiova a construit în premieră în România primul tren electric de mare vitează. În acest moment se lucrează la cel de-al doilea convoi de vagoane. „Intenţionăm ca în prima decadă a lunii august, undeva în jurul datei de 10 august, să mai dăm drumul unui tren care să meargă direct la Constanţa. Din păcate, nu putem mai devreme, pentru că este un proces de fabricaţie destul de lung, procedurile cu băncile, până te finanţează, durează iarăşi foarte mult. Sunt multe componenete care trebuiesc cumpărate, pentru că noi nu facem chiar tot. Acum, avem o parte din componenete deja cumpărate, altele sunt contractate şi trebuie să vină, deci, se lucrează. Ne-am mişca mai repede, dacă şi băncile s-ar mişca mai repede“, a spus Radu Zlatian, consultant în cadrul companiei Softronic.

Locomotivele produse la Craiova merg la export

Mai citeşte şi

FOTO Cel de-al doilea tren electric SF din România va fi gata în luna august. Va circula pe ruta Craiova-Bucureşti-Constanţa. Uzina Softronic din Craiova lucrează în acest moment la cel de-al doilea tren electric din România. Convoiul de vagoane va fi gata în luna august şi va circula pe ruta Craiova-Bucureşti-Constanţa.

Managerul de proiect al celui mai rapid tren electric fabricat în România are 23 de ani. Rama electrică atinge 160 de km/h şi are patru vagoane. Firma Softronic din Craiova a construit în premieră în România un tren electric care are patru vagoane şi atinge 160 de km/h. Rama electrică este automatizată complet, iar pornirile şi opririle sunt silenţioase, la fel şi mersul-datorită pernelor de aer pe care convoiul de vagoane levitează.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite