Fabrica de ulei de la Podari se închide. Aproximativ 300 de angajaţi vor rămâne fără locurile de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de ulei de la Podari se va închide din luna iunie
Fabrica de ulei de la Podari se va închide din luna iunie

Conducerea fabricii de ulei din comuna Podari a anunţat că începând cu luna iunie unitatea îşI va înceta activitatea, asta după ce şi-a vândut o parte din echipamentele şi mărcile deţinute.

Aproximativ 300 de angajaţi vor rămâne fără un loc de muncă. Reprezentanţii fabricii de ulei de la Podari vor să le ofere salariaţilor salarii compensatorii şi să îi ajute să se recalifice ''Când am aflat că vor să închidă unitatea nu mi-a venit să cred. Nu ştiu ce o să fac. Am 47 de ani şi mă gândesc cu groază cine o să mă mai angajeze. Am şi trei copilaşi acasă. Ce o să le pun pe masă din luna iunie? Sincer, chiar nu ştiu?'', a spus un angajat.

Fabrica de la ieşire din Craiova nu a fost preluata de noul investitor, Expur SA, aşa că se va închide. ''Tranzacţia vizată are ca obiect atât mărcile de uleiuri vegetale îmbuteliate Untdelemn de la Bunica şi Olpo, cât şi o parte din echipamentele de presare, rafinare si îmbuteliere a uleiului. Cargill isi va inchide unitatea de producţie de la Podari, localitate aflată în sudul Romaniei, aceasta nefăcând obiectul tranzacţiei'', a anunţat compania, printr-un comunicat de presa.

Compania americană este prezent în Romania din anul 1996 şi are aproximativ 900 de angajaţi, care işi desfăşoară activitatea în 23 de puncte de lucru din toată ţara."Decizia de vânzare este dificilă şi am analizat cu atenţie impactul pe care acest demers îl poate avea asupra angajaţilor acestei fabrici. Vom respecta prevederile legale din domeniul muncii'', au spus reprezentanţii Cargill.

Compania americana este cunoscută drept cel mai mare achizitor de cereale din ţara, dar si unul dintre cei mai mari giganţi la nivel mondial.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite