EXCLUSIV Nepoţii lui Dincă sunt batjocoriţi la şcoală de către colegi. „Zi, bă, că bunicu-tău e monstrul din Caracal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nepoţii presupusului asasin de la Caracal, care merg la şcoală, au refuzat să mai aibă contact cu colegii după ce aceştia i-ar fi agresat verbal şi ameninţat cu bătaia. Copiii sunt afectaţi pentru că li se spune că au „sânge de criminal“ şi că inclusiv părinţii lor sunt suspectaţi de trafic de persoane.

Presupusul criminal din Caracal are patru copii şi cinci nepoţi. Trei (doi băieţi şi o fetiţă) de la fiul cel mare, Dan Dincă, şi doi nepoţei de la fiul mai mic, Mihai Dincă. Copiii nu au crescut niciodată lângă bunicul lor, iar când au aflat ce acuzaţii i se aduc acestuia au fost puternic afectaţi. Conform apropiaţilor familiei Dincă, părinţii ar fi încercat să-i ţină departe de televizor şi internet, însă le-a fost imposibil să-i protejeze. 

Cel mai greu pentru nepoţii lui Gheorghe Dincă a fost, însă, când au mers la şcoală.

„A venit acasă plângând”

Unul dintre copii ar fi fost umilit de către colegi chiar în prezenţa unui dascăl. “Când a strigat profesoara catalogul, copilul nu a răspuns. Îi era ruşine să se ridice. Atunci, colegii au început să-l batjocorească. Zi, bă, că bunicu-tău e monstrul din Caracal, strigau la el. Îi ziceau că e nepotul criminalului, că la el acasă sunt ascunse fetele. Băiatul a venit acasă plângând şi a spus că nu mai vrea sa meargă la şcoală”, au povestit apropiaţi ai familiei Dincă.

Un alt nepot ar fi fost şi el ameninţat de colegi chiar cu bătaia pentru că are “sânge de criminal”. ”Sunt mulţi care spun că şi părinţii acestor copii făceau trafic de persoane, iar situaţia este cu atât mai grea. Copiii nu înţeleg multe, vin şi spun la şcoală ce aud acasă, ce văd la televizor”, au mai declarat aceleaşi surse.

Nepoţii lui Dincă au nevoie de psiholog

Profesorii au declarat că încearcă să-i ţină pe copii cât mai departe de probleme. „E greu să gestionăm situaţia, mai ales în pauze, nu stăm în permanenţă lângă ei. Din păcate, toţi elevii noştri au aflat ce s-a întâmplat la Caracal. Toţi au văzut acele imagini cumplite. A fost suficient ca unul dintre colegi să strige...tu eşti nepotul monstrului. Am încercat şi încercăm, în continuare, să salvăm această situaţie, le explicăm în permanenţă elevilor noştri că nu au nicio vină colegii lor pentru ce s-a întâmplat. Oricum, nepoţii acestui bărbat trăiesc o traumă greu de descris şi, fără, îndoială, au nevoie de psihlogi pentru a reuşi să depăşească momentele grele prin care trec”, a declarat un profesor al unuia dintre nepoţii lui Dincă.

“I-au mai temperat pe copii, dar e greu pentru nepoţi. Toată viaţa vor purta, din păcate, povara asta. Şi, culmea este că nemernicul de Dincă nici nu avea o relaţie apropiată cu aceşti copii. Ei nu au simţit ce înseamnă dragostea de bunic şi acum sunt nevoiţi să trăiască tot acest calvar din cauza lui. E groaznic”, au mărturisit apropiaţii familiei Dincă.

Pentru protecţia copiilor, nu vom dezvălui unităţile de învăţământ unde s-au întâmplat incidentele, şi nici numele nepoţilor presupusului criminal de la Caracal.

Gheorghe Dincă este acuzat că ar fi omorât o minoră de 15 ani şi o tânără de 19 ani, după ce le-a răpit, violat şi ars într-un butoi. Dincă a recunoscut toate acuzaţiile aduse, mai puţin violul.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite