Drumul la care se lucrează de 4 ani, sub viteza melcului. DN 6 Craiova-Alexandria este reabilitat cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la reabilitarea drumului Craiova-Alexandria au început în anul 2011 Foto:Arhivă
Lucrările la reabilitarea drumului Craiova-Alexandria au început în anul 2011 Foto:Arhivă

Lucrările la reabilitarea DN 6 Craiova-Alexandria au fost demarate în anul 2011, iar până în prezent au fost reabilitaţi doar 36 de kilometri din 127 de kilometri. Lucrările ar fi trebuit finalizate anul trecut în lunai mai.

Lucrările de reabilitare s-au oprit în judeţul Olt, mai exact în oraşul Caracal. Doar 36 de kilometric din 127 de kilometri au fost reabilitaţi în patru ani. Şoferii susţin că în România astfel de investiţii se fac sub viteza melcului. DN 6 Craiova-Alexandria trebuia să fie gata anul trecut în luna mai.

Comisia Europeană a aprobat în anul 2011 suma de 127,5 milioane de euro pentru reabilitarea drumului Craiova-Alexandria. „Proiectul urmăreşte reabilitarea drumului Alexandria-Craiova, de la km 90 la km 222, în lungime de 127,1 km, la un standard de 2x1 benzi (maxim 10 m lăţime) şi 11,5 t/ax. Reabilitarea acestui obiectiv va determina o reducere estimată cu  20% a numărului de accidente, grave şi mortale,  pentru traficul între Alexandria şi Craiova. În acelaşi timp, proiectul presupune o reducere estimată a timpului mediu de călătorie între Alexandria şi  Craiova cu 47 de minute”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor în anul 2011.    

Noul termen de finalizare a lucrărilor este luna mai a anului viitor.     
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite