Drama copiilor-sclavi care au ajuns în Italia pe mâna unor cetăţeni de etnie romă. Cine nu producea bani era bătut cu pumnii şi picioarele sau ars cu ţigara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul 2006 un grup de cetăţeni de etnie romă din Craiova a fost arestat în Italia pentru exploatarea cerşetoriei, instigare la furt şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Zeci de copii din Craiova au fost răpiţi sau cumpăraţi cu suma de 1000 de euro de membrii grupului infracţional şi duşi în Italia la cerşit şi furat. Minorii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani erau obligaţi să sustragă portofele, telefoane sau aparate GPS în Roma, Milano, Brescia sau Napoli. În zilele în care nu produceau absolut nimic erau torturaţi: bătuţi cu pumnii şi cu picioare sau arşi cu ţigara. „Erau antrenaţi în cartierele de rulote în care locuiau «veteranii», care depăşiseră 14 ani. În zilele în care nu produceau suficienţi bani, minorii erau bătuţi cu curelele, pumnii şi picioarele, iar uneori erau arşi cu ţigara“, nota panorama.it în anul 2006.    

Acţionau la comandă

Membrii grupului infracţional ţineau legătura telefonic cu minorii. Unul dintre inculpaţi i-a ordonat unuia dintre copii să fure o bicicletă pentru a oface cadou. Dacă nu este capabil să vină cu ea, să nu se mai întoarcă în cartierul Tor Vergata de la periferia Romei.

Condamnaţi la închisoaere cu executare

Cetăţenii de etnie romă care au exploatat în Italia zeci de copii au fost arestaţi în anul 2006. Inculpaţii au fost condamnaţi la închisoare cu executare pentru  exploatarea cerşetoriei, instigare la furt şi constituire a unui grup infracţional organizat. Astfel, Aurel şi Marius Dan Pascu au fost primit câte opt ani de închisoare, Fănel Durac, Eugen Bobi Luca, Ştefan Adîr, Cezar Eremia, Ion Nebunu şi Cornel Durac  câte şapte ani de închisoare cu executare, iar Rodica Adîr a fost condamnată la doi ani de închisoare, iar un alt bărbat, Sevastian Curte, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite