Cum ne afectează sănătatea pantofii cu toc. Ce trebuie să facem pentru a scăpa de durerile insuportabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii ne avertizează că durerile de spate nu au întotdeauna legătură cu anumite boli. Persoanele perfect sănătoase pot suferi de această problemă din cauza pantofilor cu toc înalt.

Medicii susţin că tocurile prea înalte pot forţa arcuirea spatelui, iar astfel articulaţiile simt o presiune prea mare şi pot apărea probleme. „Este adevărat că pantofii cu toc purtaţi în mod frecvent pot cauza o serie de probleme. Este bine de ştiut că modifică forma naturală a piciorului, iar problemele cele mai severe sunt: durerile degetelor şi călcâiului. În unele cazuri por scurta tendonul lui Ahile, iar acest lucru duce la tendonită. Pantofii cu toc pot cauza monturi (proieminente ale articulaţiei degetului mare, prin deplasarea osului din spatele degetului), iar persoanele care au această afecţiune pot avea şi alte oase ale picioarelor deplasate care apasă asupra ligamentelor şi pot cauza dureri severe“, a spus medicul ortoped Iuliana Tănase.

Cum scăpăm de durerile provocate de pantofii cu toc:

-După o zi întreagă în care aţi purtat pantofi cu toc trebuie să vă puneţi cu un genunchi îndoit şi cu călcâiul pe pământ. Este indicat să staţi în această poziţie 10 secunde şi să repetaţi procedeul de 20 de ori pentru fiecare călcâi inflamat. 

-După o zi în care aţi obosit picioarele purtând pantofi cu toc pentru a scăpa de dureri este indicat să vă răsfăţaţi cu apă călduţă cu sare de baie. Trebuie să masaţi picioarele pentru a detensiona muşchii şi articulaţiile.

-Trebuie să evitaţi pantofii cu toc cui pentru că nu veţi face altceva decât să striviţi degetele şi să deformaţi mersul. Persoanele care au piciorul lat trebuie să evite să poarte pantofii cu toc cui.

-Nu trebuie să purtaţi pantofi cu toc când mergţi la plimbare în parc sau la film. Este indicat ca într-o săptămână să purtaţi atât pantofi cu toc cât, dar şi încălţăminte cu talpa joasă, iar astfel picioarele nu vor fi suprasolicitate.

-În momentul în care aţi văzut că apar monturi la nivelul picioarelor este indicat să mergeţi la un medic pentru a evita complicaţiile care pot apărea în viitor.

-Pentru a putea avea stabilitate este indicat să purtaţi pantofi cu toc gros, dar şi să cumpăraţi încălţăminte cu un interior moale.

-Folosiţi pernuţe sau inserţii de silicon în pantofi pentru zona oaselor metatarsiene sau a întregii tălpi.

Specialiştii au mai precizat că pantofii cu toc nu modifică doar postura picorului, dar şi postura întregului corp. „Orice toc ce depăşeşte 3 centimetri îţi pune în pericol piciorul. Îţi forţează piciorul şi are mai puţin şanse să facă faţă presiunii şi şocurilor din cauza alterării patternului de mers, iar aticulaţiile sunt mult mai sensibile“, a mai spus medicul ortoped Iuliana Tănase.

Mai citeşte şi

Bolile perverse care apar dacă porţi pantofi cu toc. Cinci sfaturi de la medici ca să scapi de modificările

dureroase şi inestetice ale picioarelor

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite