Criza a tăiat patriotismul oltenilor. Doar oficialităţile au mai bifat încă un eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Imnului Naţional a fost sărbătorită astăzi în toată ţara. Imaginile TV difuzate de la manifestări au demonstrat încă o dată că patriotismul românului a cam pierit. Nici craiovenii nu s-au dovedit mai patrioţi. Oficialităţile au subliniat, ca de obicei, importanţa zilei, bifând încă un eveniment.

Ceremonia susţinută astăzi, în Piaţa Tricolorului din Craiova, în cinstea Zilei Imnului Naţional, sărbătorită an de an la 29 iulie, a strâns mai puţini oameni decât ar fi strâns orice alt eveniment.  Cu excepţia oficialităţilor, flancate de-o parte şi de alta de gărzile port- drapel militare, ale jandarmeriei şi poliţiei, abia dacă zăreai câte un trecător care să şi pară interesat de ce se întâmplă în centrul Băniei. Poate la auzul fanfarei, se mai oprea câte o persoană. „În fiecare an aştept să văd evenimente culturale care să mai trezească un pic patriotismul în noi. Din păcate, oamenii nici măcar nu ştiu când e Ziua Naţională, darămite Ziua Imnului”, a afirmat Marin Dumitru. 

Oficialităţile au subliniat, ca de obicei, importanţa zilei, bifând încă un eveniment. Momentul defilării Gărzii de Onoare a fost poate cel mai gustat. La auzul fanfarei militare au început să iasă locatarii la balcoanele blocurilor din zonă şi personalul magazinelor din preajmă. Fiecare întreba însă: ce se întâmplă? Artiştii Filarmonicii Oltenia au mai îndulcit un pic atmosfera, intonând artistic Imnul, astfel că evenimentul a ţinut în loc puţinii craioveni, mai mult ca de obicei.  

Instituţiile militare au organizat timid, încă de ieri, mai multe activităţi culturale, dar nici la acestea nu s-a înghesuit populaţia. La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, de exemplu, au fost organizate o serie de activităţi cultural-educative dedicate sărbătoririi Zilei Imnului. Ieri, în Sala Tradiţiilor a IJJ Dolj avut loc o expoziţie de documente privind istoricul şi semnificaţia Imnului Naţional. Activităţile au continuat astăzi, pe platoul celor două unităţi, Inspectoratului şi Brigăzii Mobile de Jandarmi Craiova, în prezenţa cadrelor militare şi a personalului civil, cu ridicarea Drapelului pe catarg şi intonarea Imnului Naţional precum şi prezentarea istoriei şi tradiţiei româneşti privind simbolurile naţionale ale poporului român.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite