Craiova: Câine poliţist disponibilizat pentru că este prea blând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lala va fi vândută la licitaţie pentru că nu sare la infractori
Lala va fi vândută la licitaţie pentru că nu sare la infractori

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj vinde prin licitaţie publică cu strigare un obiect de inventar mai puţin obişnuit: un câine. Deşi lucrează de aproape doi ani în poliţie, Lala, un ciobănesc german, s-a dovedit a fi o misiune imposibilă pentru dresorii şi poliţiştii din Craiova, fiind prea blândă pentru o astfel de meserie.

Poliţiştii spun despre ea că este atât de blajină încât nu este în stare nici măcar să muşte pe cineva. „Aveam nevoie de un câine de însoţire, de patrulare, însă nu corespunde nici înălţimea şi nu are nici calităţile necesare. De asemenea, este un câine cu temperament melancolic, fără pic de agresivitate“, a explicat Viorel Zamfir, agent şef al IPJ Dolj, cel care a antrenat câinele.

Lala, prea blândă pentru a prinde hoţii

Deşi o îndrăgesc foarte mult, poliţiştii au anunţat cu tristeţe că sunt nevoiţi să organizeze o licitaţie pentru câinele lup, preţul de pornire fiind de 1.715 de lei. Pentru a respecta legislaţia în vigoare, poliţiştii i-au întocmit şi un caiet de sarcini, ce poate fi obţinut începând de luni, 22 martie, de la sediul IPJ Dolj. Licitaţia cu strigare va avea loc pe 14 aprilie, în preţul de la prima strigare fiind incluse cheltuielile cu întreţinerea animalului şi pe care instituţia doreşte să le recupereze. Animalele cu grad de ofiţer, încadrate în muncă, sunt astfel disponibilizate.



„Este un câine inteligent, a fost crescut foarte bine, însă nu poate face performanţa pe care o dorim. Este ideal pentru a fi câine de companie. Preţul de pornire nu este deloc mare dacă ne gândim cât s-a investit în el“, a declarat purtărorul de cuvânt al IPJ Dolj, Amelia Căprărin.
Deşi în alte judeţe disponibilizarea prin scoatere la licitaţie a devenit o rutină, Lala este primul câine poliţist scos la mezat în Dolj. Dacă animalul va fi vândut, banii vor intra în vistieria Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Dacă nu îl va achiziţiona nimeni, câinele va fi preluat de cel care l-a îngrijit până acum, Viorel Zamfir.

Lala politista


Comisarul şef Crişan Mucenic Lăzureanu, directorul Centrului Chinologic din Sibiu, explică disponibilizarea raportându-se la oameni. „Exact ca şi la oameni, cum nu toţi copiii unei familii se pot face poliţişti, ci doar unul, pentru că doar unul are toate calităţile, aşa şi căţeii. Nu pot deveni toţi poliţişti”, adaugă acesta.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite