Craiova: Anul Nou va fi sărbătorit simfonic la filarmonică (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filarmonica Oltenia
Filarmonica Oltenia

Melomanii craioveni vor putea urmări în această seară, la Filarmonica Oltenia, Concertul extraordinar de Anul Nou. Ediţia din acest an a evenimentului a arătat un interes deosebit pentru iubitorii muzicii clasice, fiind nevoie de amplasarea unor locuri în plus pentru a permite accesul mai multor persoane.

Concertul de Anul Nou de la Filarmonica Oltenia va avea şi în acest an un program deosebit, specific începutului de an. Feericul eveniment îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Radu Popa, un reprezentant important al tinerei generaţii. Spectacolul va începe cu deja cunoscuta coloană sonoră a filmului „Linia maritimă Onedin“ (Suita a II-a, nr. 1 din „Spartacus“ de A. Haciaturian).

Imediat va urma „Barcarola“ din opera „Povestirile lui Hoffmann“, de J. Offenbach. Surprizele nu se vor opri aici. Va fi interpretată coloana sonoră a filmului „Anonimul veneţian“ (partea a doua a Concertului pentru oboi şi orchestră compus de A. Marcello). Înainte de „Dansul săbiilor“ din Suita „Gayaneh“ de A. Haciaturian, spectatorii din sala Filarmonicii Oltenia se vor delecta cu „Humoreska“ de A. Dvořák.

Soliştii Liviu Fărcaş şi Mihai Ungureanu vor urca pe scenă

În ultima parte melomanii craioveni vor putea să urmărească „Intermezzo“ din opera „Cavalleria rusticana“ de P. Mascagni şi un „Moment muzical“ al genericului emisiunii „Teleenciclopedia“, de N. Kirculescu. Aşa cum s-a întâmplat mereu, nu va lipsi Valsul din Suita „Masquerade“, de A. Haciaturian.
Concertul se va încheia cu genericul de la „Telecinemateca“, într-un aranjament realizat Radu Popa: „This is my song“ din filmul „Contesa din Hong Kong“. Alături de dirijorul Radu Popa, şi de orchestra Filarmonicii Oltenia, solişti vor fi Liviu Fărcaş (oboi) şi craioveanul Mihai Ungureanu (pian). Acesta din urmă a înregistrat, în urmă cu patru ani, în Germania, la Casa de discuri Hasted-WDR 3, un CD „Portret Pascal Bentoiu“, în colaborare cu violonista Jenny Abel, sub conducerea muzicală a maestrului Horia Andreescu.

Locuri suplimentare la filarmonică

Datorită numărului mare de solicitări pentru bilete, conducerea Filarmonicii Oltenia a hotărât suplimentarea numărului de locuri pentru concertul din această seară. Astfel, persoanele care nu au reuşit să-şi procure tichet pot să o facă şi în cursul zilei de astăzi, preţul unui bilet fiind de 20 de lei.

Vezi un fragment al Concertului de Anul Nou de la Viena.

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri