Cele mai frecvente greşeli comise de femei în dormitor. Sfaturile specialiştilor pentru a nu pierde partenerul de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Specialiştii susţin că preconcepţiile sexuale pot afecta extrem de mult viaţa sexuală, iar femeile sunt cele care întotdeauna aduc astfel de prejudecăţi în aşternut.

Psihologii au precizat că tot mai multe femei refuză să se dezbrace în faţa partenerului. Specialiştii sunt de părere că, în momentul în care persoanele de sex feminin nu sunt mulţumit de modul cum arată, atunci apar şi problemele în viaţa de cuplu. „Bărbaţii nu observă mai mult de jumătate dintre toate lucrurile pe care femeile le văd şi de care sunt obsedate. În plus, chiar şi în filmele pentru adulţi, ai căror fani sunt domnii, actriţele nu au forme de fotomodel. Conform teoriilor darwiniste, bărbaţii sunt atenţi instinctiv la femeile sănătoase, care pot naşte copii sănătoşi. Istoria ne-a arătat faptul că bărbaţii căutau în primul rând femei fertile“, a spus Alexandru Mitroi, psiholog.

Lipsa comunicării

Comunicarea este cheia rezolvării oricărei probleme într-o relaţie, inclusiv în dormitor. Multe femei sunt timide şi nu au curaj să îi spună partenerului ce simt, ce le place sau le displace. „Pentru bărbaţii  este foarte important să îşi satisfacă partenerele. De multe ori însă este nevoie să li se spună cum să o facă. Dacă nu li se spune că ceva le deranjează, ei presupun automat că nimic nu este în neregulă. Este foarte important ca într-o relaţie să existe comunicare, iar fiecare trebuie să împărtăşească partenerului exact ceea ce simte. Ştiu că nu este foarte uşor să vorbeşti deschis despre sex, dar să fii deschis este singura cale pentru a avea o viaţă sexuală satisfăcătoare pentru ambii parteneri“, a mai spus psihologul Alexandru Mitroi.

Specialiştii au mai precizat că tot de comunicare ţine şi varietatea. Atunci când relaţia este una de lungă durată, intervine monotonia. Este normal să încercaţi să condimentaţi viaţa sexuală şi nu trebuie să vă supăraţi dacă partenerul vă propune ceva nou. Asta nu înseamnă că trebuie să acceptaţi orice. Nimeni nu e obligat să facă ceva ce nu-i place. Numai că în cazul în care iubitul sau soţul vă propune ceva ce nu este pe gustul dumneavoastră nu trebuie să vă îmbufnaţi ci să-i explicaţi de ce nu vă place. „Important este ca femile să arate interes pentru sex, să fie deschise la nou, să dorească să încerce lucruri noi, iar atunci când nu le place un anumit lucru să îi explice partenerului”, a mai declarat psihologul Alexandru Mitroi.

Lasă bărbatul să facă totul

Poziţia clasică a misionarului este preferata femeilor, numai că să stai pur şi simplu pe spate nu este tocmai pe placul partenerului. Niciunui bărbat nu-i face plăcere să facă sex cu un corp inert, aşadar doamnelor, chiar dacă preferaţi poziţia misionarului, implicaţi-vă, miscaţi-vă, arătaţi-i că vă place.

Nu preia iniţiativa

Chiar dacă bărbaţii conduc în general şi le place să domine, mai ales în pat, uneori le-ar plăcea ca femeile să preia iniţiativa. „Şi bărbaţii au dorinţe sexuale, la fel ca femeile. Deşi le place să domine, vor să se simtă doriţi, le place să primească avansuri. Dacă mereu vor fi ei cei care vor iniţia actul sexual, vor ajunge să creadă că femeia nu este interesată de sex, sau mai grav de ei. Se vor simţi frustraţi, neîmpliniţi, iar până la dezechilibru în cuplu nu mai este decât un pas”, mai spus psihologul.

Deşi este mai greu pentru femei să preia iniţiativa, uneori acest lucru vă poate salva relaţia. „ Am fost la un pas de despărţire cu iubitul meu. Eram împreună de 7 ani şi lucrurile nu mergeu tocmai bine. Mi-am dat seama că dacă nu facem ceva o să ne despărţim. Am discutat şi mi-a spus că are impresia că nu îl mai doresc, că nu îmi mai place să fac sex cu el. Uşor, uşor am început să prin încredere în mine şi să preiau şi eu iniţiativa. Acum suntem căsătoriţi de 3 ani şi avem o familie fericită”, ne-a declarat Anca Podeanu.

Alte greşeli comise de femei în dormitor:

- Tot mai multe femei mimează orgasmul şi refuză propria plăcere. Specialiştii susţin că ambii parteneri au de pierdut în momentul în care partenera mimează orgasmul.  

- Femeile trebuie să înţeleagă că bărbaţii nu sunt dispuşi tot timpul să facă sex. Nu este nimic anormal când el spune nu, aşa că trebuie să vă gândiţi că şi mâine este o zi.

- Bărbaţilor nu le place dezordinea din dormitor, iar din păcate tot mai multe femei nu ţin cont de acest lucru. Este important ca în momentul în care partenerul de viaţă ajunge acasă să se relaxeze.

Mai citeşte şi:

Cum ar arăta mariajul şi relaţiile sexuale dacă am ţine cont de ce scrie în Biblie: poligamie, adulter şi purificarea virginelor

Miturile care distrug relaţii

17 ani fără sex: motivele pentru care femeile renunţă temporar sau definitiv la viaţa intimă



 

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite