Cât de important este micul dejun. Top alimente ce trebuie consumate dimineaţa pentru a avea un organism sănătos
0Micul dejun are rolul de a ne oferi energia necesară pentru întreaga zi şi trebuie să conţină cereale integrale, alimente bogate în calciu, proteine, dar şi fructe.
Medicii arată că mulţi oameni nu pun mare preţ pe masa de dimineaţă, iar de cele mai multe ori aleg alimente care nu sunt sănătoase sănătoase pentru organism.
„Micul dejun trebuie să fie exact ca al unui rege, iar cina ca a unui cerşetor. Trebuie să învăţăm să alegem alimente revigorante care ne vor oferi energia de care avem nevoie zilnic. O gogoaşă sau o brioşe nu vor avea niciodată efecte benefice pentru organism dacă sunt servite dimineaţa. Cerealele integrale, alimentele bogate în calciu, proteine, dar şi fructele nu trebuie să lipsească din meniul nostru zilnic în fiecare dimineaţă“,a spus medicul Adriana Cojocaru.
Sfaturi pentru un mic dejun sănătos:
-Proteinele sunt foarte importante la micul dejun, aşa că este indicat să consumăm un pahar de lapte sau un ou fiert.
-Fibrele sunt la fel de importante la micul dejun. O porţie de fructe trebuie consumată zilnic. Pentru un plus de fibre putem adăuga seminţe, alune, nuci.
-La micul dejun nu trebuie să ocolim grăsimile, aşa că este indicat să alegem lactatele integrale în locul celor degresate.
-La micul dejun este indicat să mâncăm pentru că este cea mai permisivă masa a zilei. Corpul va putea astfel să îşi satisfacă necesarul de nutrienţi.
-Masa de dimineaţă trebuie servită la o jumătate de oră după ce ne-am trezit. Astfel putem evita instalarea unei senzaţii puternice de foame, a stărilor de ameţeală sau rău.
Medicii au mai precizat că trebuie să ştim că la micul dejun nu trebuie să facem exces de cafea. Acest lucru poate duce la apariţia unei stări de oboseală, iar efectul poate să fie invers faţă de cel urmărit. „Creierul îşi trage nutrienţii din alimentele pe care le consumăm, iar în fiecare dimineaţă este indicat să mâncăm sănătos. Micul dejun ne ajută să câştigăm şi lupta cu obezitatea. Cârnaţii ouăle ochiuri, pâinea albă, crenvuştii, sunt pe lista celor mai nesănătoase produse. Ne cresc tensiunea şi nivelul colesterolului din organism, ne îmbolnăvesc, ficatul şi bila“, a mai precizat medicul Adriana Cojocaru.