Cai de rasă printre mașini, în trafic, în centrul Craiovei. Cum au fost prinse cabalinele VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șoferii din Craiova s-au confruntat joi cu o situație neobișnuită în trafic când doi cai au fost observați alergând liberi pe cel mai important bulevard din oraș. 

Cai în galop prin Craiova SURSA martor
Cai în galop prin Craiova SURSA martor

Când au văzut joi, 7 martie 2024, cei doi cai printre mașini, cei mai mulți dintre șoferi au început să-i filmeze. „De unde scăpară? Sunt de rasă... Da, sunt frumoși, îngrijiți...“, comentau în trafic mai mulți conducători auto. Unii dintre ei au sunat la 112. 

Sursa VIDEO Facebook / Cristian Pitica

Polițiștii de la Rutieră au plecat în căutarea căilor, dar când au auzit că au ieșit de pe Bulevardul Calea București și au luat-o pe o stradă, printre blocuri, au predat misiunea polițiștilor locali.

„Nu știm unde sunt caii în acest moment. Se ocupă Locala. E treaba lor”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj imediat după ce imaginile au fost făcute publice de șoferii aflați în trafic.

Conform legislației, atunci când un animal se află „fără supraveghere, pe căile de circulație”, datoria de a rezolva problema este a polițiștilor din cadrul Poliției Române care au obligația să intervină imediat.

Misiunea a fost dusă la bun sfârșit, într-un final, de angajații de la RAADPFL (Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ) care au reușit să prindă caii și să-i ducă în siguranță, la un adăpost.

Într-un târziu a apărut și proprietarul animalelor, un craiovean iubitor de cai. Bărbatul a spus autorităților că nu știe cum au reușit animalele să scape din curtea casei.

El și-a luat caii acasă, dar s-a ales și cu amenzi usturătoare pentru cele întâmplate.

Iar dacă la prinderea animalelor, polițiștii de la IPJ Dolj nu s-au obosit să intervină, când a venit vorba de amenzi, imediat acestea au fost aplicate. 

După cele întâmplate, bărbatul trebuie să plătească în total 2.500 de lei, cea mai mare amendă fiind dată de polițiști pentru că unul dintre cai nu avea cip. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite