Bătrâna batjocorită la spitalul din Craiova a murit. Fusese obligată să se dea jos de pe targă, deși avea piciorul amputat

0
0

Femeia, în vârstă de 84 de ani, era internată la Spitalul de Urgență Craiova. Aceasta a murit la o zi după ce nepoata ei a vorbit public despre comportamentul inuman al infirmierelor.

Bătrâna de 84 de ani, pe patul Spitalului din Craiova FOTO / Loredana Nicola
Bătrâna de 84 de ani, pe patul Spitalului din Craiova FOTO / Loredana Nicola

Constantina Gîngioveanu, în vârstă de 84 de ani, din localitatea doljeană Bratovoiești, era internată la Spitalul de urgență din Craiova, Secția Chirurgie II, iar pe data de 7 noiembrie a fost supusă unei intervenții chirurgicale în urma căreia i s-a amputat un picior.

Trei zile mai târziu, medicul curant a cerut ca pacientei sa i se facă un EKG. Conform nepoatei sale, a fost momentul în care bătrâna ar fi fost umilită de infirmiere

Bunica ne-a spus că au fost două infirmiere. Au urcat-o pe o targă și când au ajuns în locul unde trebuia să i se facă EKG-ul, i-au spus să coboare singură. Bunica a zis că nu poate, ele i-au zis să stea într-un picior. Că trebuie să facă un efort, că ele nu sunt obligate să ridice 100 de kilograme, că în fișa postului nu scrie asta. I-au zis de mai multe ori: <Nu suntem plătite să vă cărăm în spate!> Luată peste picior, jignită, bunica a încercat să se dea singură jos și a căzut pe ciment. Atunci infirmierele au chemat pe cineva, am înțeles ulterior că un medic rezident a sărit în ajutorul bunicii și au ridicat-o. Apoi, infirmierele au smucit-o, exact așa a zis bunica, și au azvârlit-o în pat", a declarat Loredana Nicola, nepoata bătrânei.  

„Nu cred că cineva va plăti pentru comportamentul inuman"

Femeia a declarat că la o zi după ce a povestit public ce s-a întâmplat, a fost anunțată de cadrele medicale că bunica ei e pe moarte și mai bine o ia acasă. „Mama a fost la ea cu o zi înainte. Au vorbit, au povestit. Nu părea o evoluție mai rea. Nu știm ce s-a întâmplat. Am luat-o cu o ambulanță privată și nu a mai rezistat. A făcut stop cardio-respirator, din câte am înțeles", a declarat Loredana Nicola.

Nepoata bătrânei spune că nu le va ierta niciodată pe infirmierele care, în ultimele zile de viață, i-au jignit și umilit bunica. „Spuneau că ele nu sunt plătite să o care în spate, că nu scrie asta în fișa postului. Am făcut public totul cu speranța că alți pacienți nu vor mai trece prin ce a trecut bunica mea, dar nu cred că se va întâmpla asta, nu cred că cineva va plăti pentru comportamentul inuman“, a mai spus nepoata bătrânei decedate.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova a anunțat că a declanșat o anchetă internă, iar cazul a fost preluat de Comisia de Disciplină.

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite