Angajaţii uzinei Ford din Craiova şi-au reluat activitatea după trei săptămâni de pauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Ford s-au întors la muncă după trei săptămâni de pauză Foto: Arhiva
Angajaţii Ford s-au întors la muncă după trei săptămâni de pauză Foto: Arhiva

Angajaţii uzinei Ford din Craiova au stat acasă în perioada 22 aprilie-17 mai. Compania americană a decis să lege zilele de şomaj tehnic cu liberele date prin lege pentru perioada de Paşte.

Reprezentanţii companiei Ford au oprit temporat producţia de la Craiova din cauza scăderii cererilor de autoturisme B-Max pe piaţa din europa. Angajaţii fabricii s-au întors ieri la muncă după trei săptămâni de pauză. 

Compania Ford a anunţat că va construe din anul 2017  un al doilea autoturism la uzina din Craiova în ciuda dificultăţilor pe care le întâlneşte pe piaţă modelul B-MAX, produs la fabrica din Bănie. „Este vorba despre autoturismul Eco Sport, o intenţie a conducerii companiei Ford. Pentru noi ar însemna o stabilitate în următorii ani, o certitudine, dar şi securizarea locurilor de muncă“ , a spus în 2015  Ovidiu Cioroianu, lider de sindicat în cadrul Ford Craiova.    

Ford produce în fabrica din Craiova modelul B-Max, a cărui asamblare a fost lansată la jumătatea anului 2012.Este disponibil în trei variante de echipare - Ambiente, Trend, Titanium - şi trei motorizări pe benzină şi două diesel.

Noul B-Max are un preţ de pornire de 13.400 de euro pentru varianta Ambiente cu motor de 90 de cai-putere (CP). Acesta este un preţ special pentru România şi include pe lângă configurarea iniţială şi echipări suplimentare în valoare de 1.000 de euro.

Varianta Ambiente dispune de jante de aliaj de 15 inci, ESP, airbaguri pentru şofer şi pasager, airbaguri de tip cortină, aer condiţionat şi radio CD cu MP3. Sunt disponibile trei variante de echipare Ambiente, Trend şi

Titanium. Fiecare dintre aceste echipări având pe lângă dotările ce ţin de configuraţia iniţială şi alte opţionale instalate gratuit.

Varianta Trend 1.4 90 CP are un preţ de 14.150 de euro, iar cea Titanium 1.0 100 CP costă 16.150 de euro. De astăzi a început şi preluarea comenzilor pentru monovolumul Ford.

Până la sfârşitul lunii mai nu mai sunt anunţate opriri temporare la uzina Ford din Craiova. 

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite