Alimente care ne provoacă migrene. Cauzele ascunse ale durerii de cap şi ce simptom trebuie să ne trimită obligatoriu la medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii susţin că migrena este definită ca o durere de cap insuportabilă şi repetitivă, care neafectează calitatea vieţii. În momentul în care aveţi o durere de cap, în special dimineaţa, este important să mergeţi la un control la un neurolog, spun specialiştii.

Specialiştii susţin că o durere de cap intensă poate dura de la 4 ore la 72 de ore, iar persoanele care au migrene nu îşi pot desfaşura activitatea în condiţii normale.

„Simptomele sunt diferite d ela caz la caz, însa de obicei apar cu aproximativ o jumatate de oră înainintea atacului migrenos. Se pot manifesta şi prin înţepături la nivelul braţelor sau tulburări vizulae. Este de bine de ştiut ca înainte cu o zi sau doua de apariţia migrenei, persoanele pot avea diferite tulburari: de somnolenţă sau au un apetit mai mare de alimente în special de ciocolată. Trecerea anilor face vasele de sânge uşor de rupt, iar anevrismele vor ceda mult mai repede“, a precizat medicul neurolog Cornelia Mateescu.

Cauzele ascunse ale migrenelor:

- Alimentele care conţin tiramina, aminoacizi sau feniletilamina cresc presiunea sângelui în creier şi cauzează vaselor de sânge. Aceste substanţe se găsesc în ciocolata, soia, muraturi, brânza, citrice şi oţet.   

- Alimentele care conţin nitraţi (mezelurile) pot declanşa dureri de cap. 

- Taninul poate provoca deasemenea migrene şi se găseşte în merele şi perele cu coaja, dar şi în vinul roşu.

Sulfiţi se găsesc deasemenea în fructele uscate şi este recomnandata citirea cu atenţie a etichetelor.

Perosanele care au intolrenţă la cofeină pot avea dureri de cap după ce au consumat o cană de cafea sau ceai negru. La fel şi aspartamul care se gaseşte în produsele dietetice şi poate provoca migrene.

Specialiştii au mai precizat că durerile de cap pot sp varieze de la moderat la sever, însa uneori pot fi atroce. 

„Migrenele apar pe o parte a capului, însa pot aparea şi în contextul altor afecţiuni: astmul bronşic sau depresia. Exista mai multe tipuri de medicamente care sunt folosite în astfel de cazuri“, a mai spus medicul neurolog Cornelia Mateescu.  

Migrenele pot fi stopate şi cu ajutorul unor terapii, însa medicul trebuie informat întotdeauna când au loc astfel de tratamente.

- Acupunctura are rolul de a concentra fluxul de energie caăre organele vitale, iar astfel musculature se relaxează şi reduce cefaleea.  

- Biofeedbackul ajută la relaxarea organismului, iar pacientul învaţă sa îşi controleze funcţiile. Întototdeauna tehniciile de relaxare reduc stresul şi tensiunea.   

- Iarba fetei este o plantă care ajută la prevenirea atacurilor migranoase.

- Brusturele se foloseşte tot pentru prevenirea apariţiei migrenelor.

Vă mai recomandăm:

Alimente care dau dureri de cap

Experiment cu simulatorul de migrene: cum reactioneaza oamenii obisnuiti atunci când sunt pusi în pielea unei persoane care sufera de migrene

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite