Copil de 9 ani, aflat la volan, implicat într-un accident rutier. Tatăl lui l-a lăsat să conducă mașina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul a vrut să întoarcă autoturismul, nu s-a asigurat, și a fost lovit de un microbuz. Nervos, tatăl l-a acuzat pe șoferul autoutilitarei că „nu a fost atent"

Autoturismul condus de minorul de 9 ani a fost lovit de un microbuz CAPTURĂ VIDEO
Autoturismul condus de minorul de 9 ani a fost lovit de un microbuz CAPTURĂ VIDEO

Accidentul a avut loc joi seara în localitatea doljeană Plenița. Un bărbat în vârstă de 46 de ani s-a gândit să-i dea fiului său de 9 ani o lecție de șofat pe drumurile publice.

Copilul a urcat la volan și a început să meargă, sub îndrumarea tatălui. La un moment dat, însă, minorul a încercat să întoarcă autoturismul, nu s-a asigurat și a fost lovit de un microbuz care circula regulamentar.

Șoferul a oprit imediat. Între timp, tatăl a coborât și el din mașină și a început să-l apostrofeze pe șoferul microbuzului că nu a fost atent. Acesta din urmă a sunat imediat la 112.

Ajunși la fața locului, polițiștii au început imediat cercetările.  „S-a stabilit că un bărbat de 46 de ani, din Pleniţa, i-ar fi încredinţat un autoturism pentru a-l conduce pe drumurile publice, fiului său minor, în vârstă de 9 ani, din aceeaşi localitate, iar la intersecţia străzilor Pieţei şi Stadionului, din Pleniţa, a executat manevra de întoarcere, acroşând un microbuz, condus de un tânăr de 28 de ani, din Pleniţa. În urma evenimentului, au rezultat doar pagube materiale. Cei în cauză au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative", se arată într-un comunucat al IPJ Dolj.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și încredințarea unui vehicul spre a fi condus de către o persoană care nu posedă permis de conducere, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite