A fost prins evadatul fugit din arestul IPJ Dolj. La 15 ani şi-a ucis bunica, iar acum e suspectat de altă crimă | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul suspectat de crimă, evadat din arestul IPJ Dolj, a fost prins FOTO captură video
Tânărul suspectat de crimă, evadat din arestul IPJ Dolj, a fost prins FOTO captură video

Poliţiştii l-au prins, duminică, în jurul orei 14.00, pe tânărul de 23 de ani, din localitatea Unirea, judeţul Dolj, evadat din sediul IPJ Dolj cu trei zile în urmă. Andrei Sorin Cruţan a fost capturat în localitatea Bucovăţ. pe un câmp extravilan. El era căutat de peste 1.000 de poliţişti şi jandarmi.

Andrei Sorin Cruţan a fost adus, joi, de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, unde ispăşea o pedeapsă de trei ani pentru furt, la sediul IPJ Dolj, pentru a fi audiat într-un dosar în care era suspectat de crimă.

Tânărul de 23 de ani a fost scos din celulă în camera de plimbare, iar într-un moment de neatenţie al poliţiştilor a forţat o uşă şi a reuşit să fugă.

A fost văzut noaptea trecută pe camerele de supraveghere din Bucovăţ şi, din acel moment, poliţiştii au periat întreaga zonă, tânărul fiind găsit în apropierea unei clădiri dezafectate.

În momentul în care i-a văzut pe poliţişti a luat-o la fugă, însă a fost prins de poliţişti, fiind încătuşat.

La acest moment, se află în drum spre sediul IPJ Dolj. Pe lângă celelalte infracţiuni, el s-a ales cu dosar penal şi pentru evadare.

Tânărul, acum în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat în 2013 la 8 ani de închisoare pentru uciderea bunicii sale care-l crescuse. Trupul bătrânei avea zeci de lovituri de cuţit, iar capul îi fusese zdrobit cu o toporişcă. Nepotul a stat după gratii până în 2019, când a fost eliberat condiţionat

Deşi are 23 de ani, tânărul care a evadat joi seara din arestul poliţiei este un recidivist extrem de periculos. Modul în care şi-a ucis bunica în urmă cu 8 ani i-a îngrozit pe vecini. Andrei Sorin Cruţan avea atunci 15 ani. Conform rechizitoriului întocmit ulterior de procurori, consumase mai multe sticle de bere la 1 litru, iar când a ajuns acasă bătrâna i-a reproşat că s-a îmbătat. După ce a comis fapta, tânărul a fugit de acasă. Bătrâna a fost găsită de vecini, decedată, două zile mai târziu. În următoarea zi, a fost prins şi nepotul.

Andrei Sorin Cruţan a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru uciderea bunicii. A fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni, unde a fost sancţionat de nenumărate ori. Se automutila şi era violent cu alţi deţinuţi. Cu toate acestea, în 2019 a fost eliberat condiţionat.

În vara acestui an, Andrei Sorin Cruţan a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru furt calificat şi-şi ispăşea pedeapsa în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Dolj. Tânărul a fost scos din Penitenciar şi adus în arestul IPJ Dolj pentru a fi audiat într-un alt dosar de omor. Poliţiştii cercetează cazul unei femei de 82 de ani, din localitatea Mischii, care a fost ucisă în propria casă după ce a fost tâlhărită, iar principalul suspect este tot Andrei Sorin Cruţan.

Joi, 18 noiembrie, în jurul orei 18, tânărul a fost scos în aşa numita "cameră de plimbare", o încăpere cu pereţi din beton, împrejmuiţi cu sârmă ghimpată, dar fără tavan. Lăsat nesupravegheat, deţinutul a forţat o uşă veche, care nu mai era folosită, şi a reuşit să fugă.

Poliţiştii care nu l-au supravegheat sunt cercetaţi acum de conducerea IPJ Dolj. "S-a dispus cercetarea prelabilă faţă de patru poliţişti şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înlesnire a evadării", au declarat reprezentanţii IPJ Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite