VIDEO Sărbătoare pentru cocalari confiscată de la proletari. Lista lungă a exceselor surprinse pe litoral de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un şofer de BMW a rămas împotmolit la ţărm Sursa Digi24
Un şofer de BMW a rămas împotmolit la ţărm Sursa Digi24

Românii se dezlănţuie de 1 Mai într-o distracţie nebună în care se cheltuie sume exorbitante pentru etalarea luxului.

Litoralul a ţinut capul de afiş în minivacanţa de 1 Mai, fiind prin tradiţie locul unde lumea vine să se distreze la maximum. Iar extremele au fost atinse, prin opulenţa afişată, prin gesturile teribiliste, prin extravaganţă.

Mamaia în special este staţiunea care atrage vizitatorii ca la un salon automobilistic, sau la o paradă de modă, sau la un concurs de miss. Automobile exorbitant de scumpe, tunări la maşini şi la femei, dar şi la bărbaţi, ţinute fistichii, note de plată uriaşe, bacşişuri cât un salariu, spectacol excesiv, aglomeraţie ieşită din comun, controale ANAF - totul poate fi găsit, la un loc, de 1 Mai, pe litoralul românesc al Mării Negre.

Elicopterul care a făcut prăpăd

Incidentul cel mai grav care era să se producă pe litoral s-a petrecut sâmbătă, 28 aprilie, ora 15.11, la Mamaia, în nordul staţiunii. Mamaia a fost la un pas de dezastru la aterizarea unui elicopter ce aducea invitaţi VIP la inaugurarea clubului Nuba

Aparatul de zbor aparţine companiei JT Air, deţinută de un om de afaceri din Năvodari, Jean Paul Tucan (fost director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, căruia i se datorează iluminarea podului de la Agigea). Imagini video surprinse cu câteva momente înainte de aterizare arată cum elicopterul zboară la joasă înălţime lăsându-se printre blocurile şi cluburile din Mamaia, încercând să atingă solul într-o parcare plină de maşini şi de oameni. Furtuna stârnită de elicopter ia pe sus panouri mari şi le aruncă în jur, astfel că trecătorii şi şoferii de taximetru reuşesc în ultimul moment să se salveze de la moarte, aplecându-se fulgerător pentru că panourile trec razant pe la capetele lor.

La aterizarea în parcare se mai întâmplă un incident. Pilotul nu opreşte elicele, iar un bărbat din partea gazdelor se apropie de elicopter ca să întâmpine oaspeţii, iar elicopterul face un salt ca un cal nărăvăş scăpat de sub control sau ca o maşină căreia i-a „scăpat“ ambreiajul. Bărbatul se sperie teribil şi sare câţiva paşi înapoi. 

Elicopterul din Mamaia, salt făcut după aterizare Sursa Facebook Alexandra Gavrilă 

Imagine indisponibilă

Furtuna stârnită de aterizarea elicopterului era să omoare oameni Sursa Ziua de Constanţa

Elicopterul din Mamaia Sursa Ziua de Constanţa

Autoritatea Aeronautică Civilă, din subordinea Ministerului Transporturilor, are datoria să investigheze acest caz care doar printr-un noroc enorm nu s-a soldat cu victime. Raportul Poliţiei despre potenţialele distrugeri provocate de elicopter - asupra maşinilor, în speţă - va fi înaintat Curţii de Apel Constanţa, abilitată în astfel de cazuri. Până marţi, 1 mai, nimeni nu depusese plângere la Poliţie cu privire la acest incident.

Distracţie cu multe zerouri

Petrecăreţii s-au dezlănţuit însă, ori în cluburi, ori la festivalurile de pe plajă, ori la barurile de pe plaje sau direct pe alei unde s-au consumat inclusiv partide de amor. În cluburile de fiţe s-a consumat şampanie din cea mai scumpă. Recordul a fost atins în clubul Loft din Mamaia, unde clienţi VIP au plătit 100.000 euro pe o sticlă uriaşă marca Armand de Brignac, vestitul „brontozaur“ de 30 litri. Şampania cu multe zerouri a curs valuri prin cluburi, iar la piscine şi la beach-baruri s-a dansat non-stop.

Mondenii spun, însă, că mulţi doar mimează bogăţia, dar în realitate se chinuie să îşi creeze această imagine. Este valabil şi pentru români, şi pentru străini, care apelează la tot felul de trucuri ca să epateze 2-3 zile pe litoral. Fac împrumuturi, „fac foamea“, cumpără brelocuri de maşini scumpe pe care le afişează ostentativ ca să creadă lumea că au o astfel de maşină, cer băuturi ieftine, dar prezentate festiv (cu artificii sau roaba cu gheaţă) contra unui bacşiş, apoi merg la baie şi umplu sticlele de Evian sau Perrier cu „San Robineto“, cum este numită apa de la robinet. 

Şampania de 100.000 euro, marca Armand de Brignac Sursa Facebook Zip Escort/Claudiu Grosu

Imagine indisponibilă

„Cam 1% din clientelă este într-adevăr putred de bogată şi vine din străinătate, dar aceştia vin mai mult pentru petrecerile private de după petrecerea din club, unde sunt trataţi cu de toate… În rest, mulţi sunt flămânzi, dar vor să pară extrem de bazaţi. Fac asta inclusiv străinii, mai ales italienii“, relatează păsări de noapte autohtone. Într-una dintre nopţi, doi italieni veniţi la mare au jefuit un român într-un club de fiţe furându-i lănţişorul de la gât.

Euforia face victime

Consumul de alcool fără moderaţie şi consumul de substanţe interzise a făcut victime, astfel că Ambulanţa a intervenit la 5 cazuri (de pacienţi străiniş şi români), iar Poliţia şi Jandarmeria au găsit 21 tineri care folosiseră droguri.

Barul Yuva de pe plaja Vama Veche a întocmit un top 5 al celor mai periculoase droguri recreaţionale, avertizând clienţii asupra pericolului de a lăsa paharul nesupravegheat când se află într-un club. Acestea sunt: GHB - „drogul violului“, Rohypnol - folosit tot la viol, Ketamina, LSD, Metamfetamina. Toate provocă mari probleme de sănătate pe termen scurt şi lung şi pot cauza moartea. Este important să ştii să spui ’NU’ drogurilor de orice fel! Asta dovedeşte că ai o personalitate puternică!“, spune Yuva.

Baie în mare cu BMW-ul

Teribilismul s-a manifestat şi pe şosele, fără accidente mortale, din fericire, spre deosebire de anii trecuţi când de 1 Mai se încingeau bătăile şi acceleraţiile, iar victimele erau adunate cu toptanul. Circulaţia auto nu este încă reglementată şi respectată în Vama Veche, mai ales, unde maşinile au intrat pe aleile satului ultrapopulat, iar unele au sfârşit înfundate în nisipul plajei. 

Un tânăr din Brăila a mers mai departe, intrând cu BMW-ul în mare (foto sus). Şoferul a dispărut lăsându-şi SUV-ul cu numărul de înmatriculare BR 21 WXY abandonat în apă. „Circulaţia sau staţionarea autovehiculelor pe plajă, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor, constituite contravenţie, aceasta fiind între 10.000 şi 20.000 de lei“, a comunicat Poliţia Constanţa.

Suta de mii de turişti în Dobrogea

Un bilanţ al Poliţiei Constanţa - bazat de numărul de maşini sosite, numărul de turişti cazaţi şi estimările poliţiştilor de la faţa locului - indică un număr de 78.500 turişti pe litoral de 1 Mai, dintre care 10.000 au fost străini. Per total, în minivacanţa de 1 Mai, Dobrogea a avut 100.000 turişti, punându-i la socoteală şi pe cei din Delta Dunării, dar şi din restul judeţelor Constanţa şi Tulcea. Statistic, cifrele zilei de luni, 30 aprilie, au fost următoarele: Mamaia - 40.150 turişti, Vama Veche - 17.600, Năvodari - 9.700, Costineşti - 3.000, Neptun - 2.933, Mangalia 2.200, Eforie - 2.015, Constanţa - 573, Techirghiol 260, Total număr turişti pe litoral = 78.431. 

Sursa Facebook Loft Mamaia

Imagine indisponibilă

Vama Veche, mai ales, şi-a înzecit populaţia care numără 2.000 localnici, neluând în calcul puhoiul de constănţeni care au petrecut aici fără să-şi ia cazare. „A fost cel mai aglomerat 1 Mai de când mă ştiu“, a spus Răzvan (53 ani), constănţean care-şi petrece 1 Mai-urile doar la Vama Veche. La venirea pe litoral nu se mai găseau de săptămâna trecută locuri la tren, iar autocarele nu mai făceau faţă afluxului de pasageri. La intrarea în satul Vama Veche se stătea la coadă încă din satul alăturat 2 Mai sau dinspre frontiera cu Bulgaria, frontieră ce a fost, de asemenea, traversată de 110.000 turişti care au fost în Bulgaria sau în România cel puţin pentru o zi. Tot oficial, din datele Poliţiei Tulcea, în Delta Dunării au fost 10.000 turişti în minivacanţa de 1 Mai.

Iisus pogorât pe litoral

Dacă la Mamaia muzica a bubuit din boxe, la Vama Veche muzica a răsunat şi din instrumentele muzicienilor. Cu o chitară sau în trupă, ei au cântat şi zi, şi noapte, pentru a-şi face cunoscut talentul, iar vamaioţii i-au răsplătit cu aplauze, i-au înregistrat cu telefonul şi le-au pus bani în cutiile instrumentelor.

„Iisus“ înconjurat de adepţi, de 1 Mai în Vama Veche Sursa Facebook Eugen Ene/Destinaţia mea Vama Veche

Imagine indisponibilă

Personaje pitoreşti au fost văzute colindând staţiunile, dar cea mai apreciată costumaţie a fost cea de Iisus. Doi tineri au fost fotografiaţi, unul în Mamaia şi unul în Vama Veche, purtând plete şi veşmânt alb precum Mântuitorul Hristos, la care au asortat nişte ochelari fumurii de soare. 

Tânăr costumat în Iisus, în Mamaia Nord, de 1 Mai Sursa Facebook USR Constanţa

Imagine indisponibilă

Pe aceeaşi temă: 

Cele mai periculoase droguri vândute în cluburi. Pontul unui barman din Vama Veche: „Aveţi grijă unde vă lăsaţi paharul!“

Ce manevre folosesc clienţii fără bani în cluburile de fiţe pentru a părea bogaţi. „A venit unul şi-mi arăta cu cheia de la maşină ce băutură vrea“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite