VIDEO Migranţi descoperiţi pe o ambarcaţiune fără pavilion. La bord erau şi mulţi copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
migranti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea a 132 de persoane aflate la bordul unei ambarcaţiuni suspecte de migraţie ilegală, fără pavilion arborat.

Luni dimineaţă, în jurul orei 8.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră – SCOMAR au identificat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, fără pavilion arborat, la aproximativ 7 mile marine de ţărm, în zona de patrulare comună româno-bulgară.

După intrarea în apele teritoriale ale României, Garda de Coastă a plecat în salvarea navei, întrucât marea era agitată.

La bord se aflau 132 de persoane, dintre care multe femei şi copii. Ambarcaţiunea a fost remorcată în Portul Mangalia, unde a acostat în siguranţă în jurul orei 13.00.

Din primele cercetări a reieşit faptul că la bordul navei se aflau 27 de copii, 21 de femei şi 84 de bărbaţi, de origine siriană, afgană, iraniană, irakiană şi turcă.

La acţiunea de salvare tip S.A.R., alături de nava Gărzii de Coastă a participat şi o ambarcaţiune a Centrului Maritim de Coorodonare (M.R.C.C.) Constanţa.

Vă mai recomandăm.

Refugiaţi sirieni la Constanţa: „Mai bine să murim în război sfârtecaţi de o bombă, decât aici de foame!“

VIDEO Au înotat către o viaţă mai bună. Cinci somalezi şi trei sirieni au ajuns la Vama Veche după ce au mers prin marea aproape îngheţată


 

132 de migranţi aflaţi într-o ambarcaţiune, salvaţi de poliţiştii de frontieră români în Marea Neagră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite