VIDEO Despre depresia omului modern. Reputatul bioetician Virgiliu Gheorghe susţine o conferinţă publică la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgiliu Gheorghe, bioetician, biofizician, profesor la Universitatea Aristotel din Salonic - Grecia
Virgiliu Gheorghe, bioetician, biofizician, profesor la Universitatea Aristotel din Salonic - Grecia

Sunteţi îngrijoraţi că nu mai puteţi desprinde copilul din faţa televizorului sau al calculatorului? Ce învaţă copilul de la televizor? Îl lăsăm să îi facă educaţie emisiunile tabloide? Ce facem cu timpul nostru: ni-l pierdem sau îl câştigăm? Avem tot ce ne trebuie, dar de ce simţim că nu avem mai nimic?

Răspunsurile le puteţi afla direct de la un specialist recunoscut internaţional, bioeticianul român Virgiliu Gheorghe, care susţine joi, 8 mai, la Constanţa, o conferinţă publică. Întâlnirea are loc la Casa de Cultură, de la ora 18, iar intrarea este liberă.

Virgiliu Gheorghe este biofizician, doctor în bioetică al Universităţii Aristotel din Salonic şi autorul cărţilor „Revrăjirea lumii sau de ce nu mai vrem sa ne desprindem de televizor“, „Ştiinta şi războiul sfârşitului lumii. Faţa nevăzută a televiziunii“, „Efectele televiziunii asupra minţii umane“ şi „Pornografia, maladia secolului XXI“. Conferinţa de la Constanţa are titlul „Fericire versus divertisment în epoca mass-media“ şi este organizată de Şcoala şi Grădiniţa Brâncovenească.

„Într-o epocă în care depresia se anunţă a fi boala cea mai răspândită a secolului al XXI-lea, deşi divertismentul cucereşte tot mai mult din spaţiul mental al populaţiei lumii, este tot mai important să înţelegem, să ne lămurim privind la ceea ce se întâmplă cu noi şi lumea în care am ajuns să trăim.

Care este cauza pentru care deşi se distrează tot mai mult, deşi confortul creşte, oamenii sunt tot mai trişti şi se simt tot mai nefericiţi? La această întrebare şi multe altele privind natura fericirii sau nefericirii omului modern, va încerca să răspundă bioeticianul Virgiliu Gheorghe“, arată organizatorii.

Vă mai recomandăm

Nicolae Furdui Iancu, concert extraordinar pentru constănţeni

Canapeaua şi scaunul de birou sunt cei mai mari duşmani ai omului modern. Ce boli riscăm fiindcă stăm jos prea mult

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite