VIDEO Cum ignoră românii steagul roşu ridicat de salvamari. Zeci de oameni intră în mare cu inconştienţă şi dezinvoltură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe litoralul românesc este arborat steagul roşu în ziua de joi, 2 august, semn că scăldatul este interzis. Cu toate acestea, turiştii aleg să ignore semnalele salvamarilor şi se aventurează în valuri, punându-şi viaţa în pericol.

Pentru a doua zi consecutiv, pe litoralul românesc este arborat steagul roşu, semn că este interzis înotul. Deşi salvamarii îi avertizează pe turişti, aceştia ignoră orice fel de sfat, expunându-se astfel pericolului de înec.

Din imaginile filmate pe plaja Braxy-23 August, se vede cum în apa mării sunt zeci de turişti, printre ei fiind chiar şi copii, deşi vântul suflă cu putere, iar valurile sunt periculoase.

Salvamarii spun că turiştii, deşi avertizaţi, îi sfidează şi ignoră orice fel de semnal, spunându-le că este concediul lor şi de aceea au venit la mare, ca să facă baie. Conform regulamentelor, salvamarii nu pot interveni în forţă pentru a scoate turiştii din apă, ei pot doar avertiza o persoană că-şi pune viaţa în pericol. Nu de puţine ori turiştii sunt recalcitranţi, înjurându-i sau lovindu-i pe salvatorii care îi atenţionează.

În ultimele 24 de ore, medicii au intervenit în mai multe cazuri de persoane scoase din apă aflate în pericol de înec. Ultimul caz s-a înregistrat astăzi pe plaja Zorba, dintre staţiunile Jupiter şi Neptun. Un turist de 41 de ani a fost scos din apă, medicii l-au stabilizat şi transportat la spital.

Autorităţile amintesc semnificaţia steagurilor arborate pe plajă:

- steagul roşu cu galben - plajă supravegheată de salvamar
- steagul galben - scăldatul recomandat doar celor experimentaţi
- steagul roşu - interzis scăldatul.

Pe aceeaşi temă:

Turist scos din valurile mării pe plaja din Olimp. Intervine elicopterul SMURD

Sentinţă definitivă în cazul turistului care cere daune de 40.000 de euro salvamarilor care l-au scos din mare. Ce spun judecătorii

Debut îngrijorător de sezon estival: şase oameni înecaţi. „Fiţi responsabili pentru vieţile voastre!”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite