VIDEO Contrabandă pe Dunăre. Peste 90 tone de motorină, traficate între firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motorina traficată pe Dunăre, confiscată de anchetatori FOTO Captură video Poliţia Română
Motorina traficată pe Dunăre, confiscată de anchetatori FOTO Captură video Poliţia Română

Doi afacerişti din Voluntari şi Câmpina sunt cercetaţi de poliţişti pentru evaziune fiscală. Ambii sunt administratori ai unor firme de tranzacţionare de produse petroliere, iar traficul se desfăşura pe Dunăre.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa cercetează doi bărbaţi din judeţele Ilfov şi Prahova pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, aceştia nu au putut prezenta documentele de transport fluvial a peste 90 de tone de motorină.

Infracţiunea a ieşit la iveală în urma cercetărilor efectuate privind legalitatea transportului fluvial de produse petroliere.

Urmăriţi aici filmul capturării

La data de 20 ianuarie, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa au extins cercetările în cazul lui Giora I. (52 ani) din Voluntari - Ilfov şi a lui Lucreţiu Tudor D. (41 ani), din Câmpina – Prahova, administratori ai unor societăţi comerciale care au ca domeniu de activitate tranzacţionarea de produse petroliere.

Poliţiştii au constatat că administratorii nu pot prezenta evidenţele contabile necesare înregistrării operaţiunilor de tranzacţionare a produselor petroliere. Ei nu aveau contracte comerciale specifice şi avize de expediţii pentru marfa transportată, facturi fiscale, jurnale de vânzări-cumpărări, registru de casă, ordine de plată etc.

Având în vedere valoarea prejudiciului s-a luat măsura asiguratorie a sechestrului judiciar asupra bunurilor tranzacţionate de cele două societăţi comerciale, în valoare de 670.000 lei şi asupra unei cantităţi de 190,478 litri de motorină în valoare de 987.275, 20 lei.   

Anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva suspecţilor pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţiştii continuă cercetările.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite