VIDEO Băiatul care a emoţionat o ţară întreagă. Cine este elevul cu rucsac care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băiatul în genunchi, la catafacul Regelui Mihai Foto Alexandru Dobre/ Mediafax
Băiatul în genunchi, la catafacul Regelui Mihai Foto Alexandru Dobre/ Mediafax

Elevul care a emoţionat o ţară întreagă îngenunchind la catafalcul Regelui Mihai este un licean din Bucureşti. Băiatul învaţă la acelaşi colegiu la care a studiat şi suveranul.

Vlad Dragne este numele băiatului a cărui fotografie a produs o puternică emoţie, fiind surprins îngenunchind, cu rucsacul alături, la catafalcul Regelui Mihai. 

„Am făcut ce am simţit. Mi s-a părut un gest normal. În faţa unor oameni merită să îngenunchezi. Regele, fără îndoială, a fost unul dintre ei“, a declarat pentru TVR Vlad Dragne, elev în clasa a X-a la Colegiul „Sfântul Sava“ din Bucureşti. 

Liceanul, pasionat de istorie, a dorit să afle mai multe despre istoria României în perioada monarhiei, iar profesorul său de istorie l-a ajutat împrumutându-i cărţi, cum ar fi „Jurnalul“ lui Corneliu Coposu. 

Ca să ajungă la catafalcul Regelui Mihai, Vlad Dragne a stat împreună cu colegii săi câteva ore la rând. Momentul în care a îngenuncheat a fost imortalizat de un fotograf prezent în salon. 

Imaginea sa a devenit cea mai expresivă reprezentare a omagiului adus de România Regelui Mihai, suveranul pe care l-a descoperit atât de târziu. 

„Atunci când a stat în România cele trei zile, mi s-a părut atât de impresionant pentru că şi-a păstrat promisiunea, chiar atunci când un milion de oamnei i-au cerut să nu o facă, pentru că ştia că pe termen lung repercusiunile vor fi negative“, a menţionat Vlad Dragne.  

Vlad şi-a mai exprimat o opinie în faţa ziariştilor de la TVR. „Regele a avut o educaţie foarte riguroasă în formarea sa. Iar acum, democraţia permite oricui să ajungă la putere, indiferent de educaţie”, a spus elevul de la „Sfântul Sava“, prestigios liceu al României. 

Pe aceeaşi temă: 

Generalul care a coordonat funeraliile Regelui Mihai: „Ne-am uitat pe fotografii vechi şi pe imagini de la înmormântări regale“

Principesa Margareta, mesaj către români, după funeraliile Regelui Mihai

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite